Postarbejdere i dele af landet har i nat nedlagt arbejdet. Strejken betyder, at der stort set ikke omdeles post i Københavnsområdet, dele af Sjælland og Fyn.

En stor del af danskerne må onsdag kigge langt efter posten. En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse betyder, at der stort set ikke omdeles post i Københavnsområdet, dele af Sjælland og dele af Fyn.

- Det er en meget beklagelig situation, siger Hans Erik Nielsen, chef for Personale i Post Danmark.

Det er de overenskomstansatte chauffører, der har nedlagt arbejdet i protest mod de lokale lønforhandlinger.

- Det, vi har tilbudt, opfatter medarbejderne åbenbart ikke som tilfredsstillende. Vi vil gerne forhandle videre med dem, men det kræver naturligvis, at de går i arbejde igen, siger Hans Erik Nielsen.

Chaufførerne kører normalt posten ud til distributionscentrene, hvor postbudene så kan bringe dem det videre stykke til danskernes postkasser.

Men eftersom arbejdet blev nedlagt i nat, er posten mange steder strandet på de store postcentre. Derfor må danskere, der venter på et vigtigt brev, formentlig væbne sig med tålmodighed.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Men når brevet ikke er nået frem til distributionscentret, er det stort set umuligt for os at finde det frem til enkeltpersoner, siger Hans Erik Nielsen.

Også pakkeomdelingen på Sjælland og Fyn er berørt. Du kan følge postsituationen ved at gå på www.postdanmark.dk, vælge Dagens Post og taste dit postnummer.