Overalt i Danmark kæmper ledige for at komme i arbejde. Læs her om antropologen, ingeniøren og den tidligere direktør, der til sammen har søgt over 1000 stillinger uden held

Thomas Gustafson: Jeg er ingeniør og har senest arbejdet med dataanalyse. Jeg har været ledig i et år, og jeg er villig til at arbejde i hele Danmark. Jeg har også søgt job i Sønderjylland. Jobcenteret kan jeg ikke bruge til noget. Og selv om den nuværende regering har overtaget problemet fra den tidligere, er jeg ikke imponeret over indsatsen.

Fie Christensen: Jeg blev færdiguddannet som antropolog for et år siden og har ikke fundet arbejde. Det har de fleste af mine studiekammerater heller ikke. Jeg søger bredt: HR, kommunikation. Jeg har nok søgt 80 job. Jeg kan ikke flytte til Jylland, da jeg bor sammen med min kæreste og hans børn. Men hele Sjælland og Fyn er okay - og dele af Sverige. Jeg er ikke imponeret over regeringens indsats. Jeg har også indtryk af, at der er mange job, der ikke bliver besat. Jeg tror, fokus er forkert.

   Lise Bonde: Jeg blev ledig i april 2012 efter at have arbejdet som chefsekretær i Dansk Håndbold Forbund. Siden har jeg nok søgt 100 job, især med projektledelse. Men jeg har haft stor glæde af at komme med i Power Jobsøgerne, som også står bag ’Fest for de fyrede’. Det har ændret mit liv at møde alle de spændende mennesker og lære at bygge mig selv op igen fra bunden og komme ud af ’comfort zonen’. Jeg har en okay dialog med mit jobcenter, og de kan hjælpe mig med relevante kurser. Men de kan ikke skaffe mig et job. Det må jeg selv klare.

Ove G. Jespersen: Jeg blev ledig som 61-årig efter at have haft egen el-virksomhed og arbejdet i international virksomhed. Det er svært at blive ledig i min alder. Det ser faktisk håbløst ud. Men jeg vil ikke give op. Jeg er dog ikke villig til at flytte til Jylland. Jeg fik faktisk et tilbud om et job med projektledelse i Haderslev, og det sagde jeg nej til.

Hvad mener du, det kræver at finde et arbejde i dag? Deltag i debatten herunder

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.