Det officielle Danmark holder i morgen et minuts stilhed for ofrene for terrorangrebene i Norge, og statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrer alle danskere til at udtrykke solidaritet.

Tidligere i dag meddelte den norske statsminister Jens Stoltenberg, ifølge Dagbladet.no, at der bliver holdt et minuts stilhed i morgen klokken 12.00 i både Norge og Sverige.

Nu har det officielle Danmark også valgt at holde et minuts stilhed i morgen klokken 12.00.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

- Tragedien i Norge var ikke kun et meningsløst og fejt angreb på uskyldige mennesker. Det var et angreb på selve de værdier, som vores lande bygger på. Det var et angreb på os alle. I denne sorgens stund skal vi stå sammen med det norske folk. Jeg opfordrer derfor alle danskere til at være med til at udtrykke vores solidaritet ved at observere et minuts stilhed til minde om ofrene.

Fredag eftermiddag blev vores naboer i Norge først ramt af et bombeangreb mod regeringsbygningen i Oslo, og efterfølgende gik den 32-årige norske terrorist Anders Behring Breivik amok på øen Utøya, hvor han dræbte 86 og sårede mange. 

560 unge fra arbejderpartiet var samlet til deres årlige sommerlejer på øen Utøya, da massemorderen pludselig stod der.
Anders Behring Breivik havde klædt sig ud som politimand, og han gik straks i gang med at henrette de mange unge mennesker, da han ankom til den lille ø.

I skrivende stund, er det samlede dødstal efter de to massakrer i Norge oppe på 93. Men det tal kan endnu nå at stige, da flere personer stadig er hårdt såret, og andre endnu savnes.

Opdateres...