Fire store dopingmærker har tætte bånd til Danmark, der ifølge Skat har »en særlig status på dopingmarkedet«.

Navne som l Alpha-Pharma, Diamond, Gen-Shi Labs eller Dragon går igen på de op mod 100.000 piller og ampuller med væksthormon og anabole steroider, som danske toldere og betjente beslaglægger hvert år.

Alle fire dopingmærker har ifølge Politiken tætte bånd til Danmark, hvor stofferne både produceres og distribueres fra.

Og Skat vurderer, at Danmark spiller en væsentlig rolle på det illegale dopingmarked i Europa.

- Vi har en formodning om, at Danmark har en særlig status på dopingmarkedet, siger Axel Grønkjær, som er tovholder på Skats indsats mod de ulovlige stoffer, til Politiken.

Avisen skrev søndag om indiskbaserede Alpha-Pharma, der har en dansk direktør, som formentlig bruger Danmark som en slags distributionskanal for produktet. Og Gen-Shi Labs har åbnet en dansk afdeling.

- Vi har tilføjet et tredje laboratorium i Danmark på grund af den stigende efterspørgsel, har virksomheden oplyst på sin hjemmeside.

Mærket Dragons hjemmeside bliver drevet via en server i Jylland, og de danske toldere har beslaglagt store mængder tom Diamond-emballage på vej ind i Danmark.

- Det bekræfter desværre vores idé om, at der foregår organiseret dopingkriminalitet i Danmark – og formentlig også i ret stort omfang. Vi må forvente, at det får politiet til at reagere, siger Jens Evald, der er formand for Anti Doping Danmark, til Politiken.

Politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) Michael Ask fortæller, at sagerne bliver efterforsket, men at det er »umuligt at nå til bunds i dem alle«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.