Udbyderen af Danmarks betalingskortssystem, Nets, har endnu ikke haft held med at udbedre den fejl, der siden tidlig mandag morgen har vanskeliggjort Dankortbetalinger i butikker over hele landet.

»Der er desværre ikke noget nyt, systemet er stadig nede, og vi ved ikke, hvornår det kommer op igen. Men jeg ville blive meget overrasket, hvis det var noget, der kom til at stå på i flere dage,« siger Nets’ kommunikationskonsulent Ulrik Marschall.

Nedbruddet opstod, da Nets tidligt mandag morgen mistede kontakten til deres datacentraler efter en systemopdatering, der har betydet, at firmaet ikke kan modtage betalinger.

»Det er alle vores forbindelser, der er brudt, og det vil sige til alle banker. Så det er altså stadig alle, der er ramt. Dog er de fleste butikker gået over på en offline-procedure, så de godt kan modtage betalinger alligevel, for terminalerne kan samle betalingerne op og gennemføre dem, når systemet virker igen,« siger Ulrik Marschall.

Han oplyser, at flere af landet større tankstationer, DSB, broerne og en lang række butikker allerede er gået over til nødløsningen, og at man derfor flere steder godt vil kunne foretage plastik-betalingerne, ligesom det også er muligt at bruge sit Dankort på internettet.

Nets betjener 300.000 butikker landet over og gennemførte sidste år mere end én milliard Dankortbetalinger.