Adoptionsbureauet DanAdopt, der i TV2s gribende dokumentar 'Adoptionens pris', hjælper et dansk par fra Holbæk med at adoptere to børn fra Etiopien, er blevet mødt med massiv kritik for at gøre adoption til en industri.

Men DanAdopt sender aben videre og retter pegefingeren mod de etiopiske myndigheder, som har ansvaret for at finde familier, der vil bortadoptere deres børn, mener bureauet.

- Jeg synes ikke, vi har gjort noget forkert, det er de etiopiske myndigheder, der står for den opgave, siger direktør for DanAdopt, Marianne Wung-Sung, til TV2 Nyhederne.

Programmet viser, hvordan et kærligt og omsorgsfuldt ægtepar fra Etiopien bortadopterer deres to børn til det danske ægtepar med gyldne løfter om, hvordan børnene får en strålende fremtid i Danmark. Men livet for Masho på fire år og lillebroren Roba på to år bliver alt andet end lykkeligt. Masho ender med at komme på børnehjem og bliver adskilt fra sin lillebror og det ulykkelige par Henriette og Gert.

DanAdopt overtaler sammen med det lokale børnehjem forældreparret til at bortadoptere de to børn, og de er blevet kritiseret for at hjælpe barnløse med at adoptere for gamle børn, der har svært ved at tilpasse sig de nye omgivelser i Danmark.



- Jeg ved ikke, om et barn er for gammelt, når det er fire år. Forældrene er blevet godkendt til at få et ældre barn og i det her tilfælde et søskendepar, og vi har formidlet kontakt til et barn, der er godkendt til adoption, siger hun og beklager, at situationen udviklede sig så tragisk.

- Det påvirker mig rigtig meget. Denne her adoption er ikke til barnets bedste, og det efterlader os med refleksion over, at vi kan gøre noget.

DanAdopt vil dog på ingen måde ændre deres fremgangsmåde ud over at oplyse barnløse forældre om deres nye rolle.

- Vi kan forberede forældrene bedre på at modtage børn