’Jeg vil gerne rose den chauffør, der var ude ved Tjørnerækken på Amager i dag. Tak til chaufføren, der gennem sin omtanke har reddet et andet menneske.’

Sådan skriver en ung kvinde, der var vidne til, at taxachaufføren Kurt Hansen onsdag morgen reddede en ældre mands liv.

Tidligere på morgenen var den 63-årige taxachauffør Kurt Hansen blevet ringet op af en ældre mand, der ønskede at blive afhentet ved Tjørnerækken på Amager omkring klokken kvart over otte. Kurt Hansen kørte af sted, men da han kom frem, stod manden ikke klar.

Det undrede taxachaufføren, der havde sendt en sms, om at taxaen nu holdt klar. Men som mange andre taxachauffører måske ville have gjort, kørte Kurt Hansen ikke bare igen.

»Jeg gik hen til opgangen og prøvede at finde hans navn. Men jeg nåede ikke at kigge efter det, før jeg ser, at han ligger på gulvet bag glasdøren. Jeg tænker kun på én ting: Hvordan kommer jeg derind? Jeg ringer på samtlige klokker i ejendommen, og jeg hamrer på stuevinduerne. Men ingen reagerer,« fortæller Kurt Hansen til bt.dk.

Imens Kurt Hansen overvejede, hvad han skulle gøre, kom den unge kvinde, som nu roser Kurt Hansens gerning, til. Og selvom han ikke ved, hvordan det gik til, blev døren åbnet. Mens han i et bestemt tonefald beordrer pigen til at ringe 112 for at bestille en ambulance, henleder han sin opmærksomhed på den ældre mand, der ligger på gulvet.

»Jeg gør det, jeg har lært. Jeg tjekker hans puls, kalder ham til mig, og jeg sørger for, at han bliver ved med at være i kontakt med mig. Han kommer til bevidsthed, efter jeg har flået lidt i ham,« fortæller Kurt Hansen.

 

Da ambulancen endelig kom, stoppede den længere nede af gaden, så Kurt Hansen måtte løbe ned og kalde den til sig. Ambulancefolkene fik den ældre herre, som Kurt Hansen vurderer til at være i 70’erne, op på en båre, hvorefter de kørte bort.

Selvom Kurt Hansen ikke betegner sig selv som en helt, nævner han dog alligevel, at der nok var mange af hans kollegaer, der ville være kørt igen. I dette tilfælde ville det formentlig have kostet den ældre mands liv, vurderer han.

»Hvis jeg havde haft den samme indstilling, så havde han ligget der endnu. Det er ikke nok bare at ringe på. Man skal gøre lidt mere,« fortæller han.

Den rutinerede taxachauffør gennem ni år er beæret over, at kvinden som ringede efter ambulancen, har rost episoden i et opslag på Facebook.

»Det varmer selvfølgelig, når man får den slags tilkendegivelser fra fremmede mennesker. Jeg tog det cool, synes jeg selv. Jeg blev bagefter spurgt, om jeg havde det godt. Men jeg er bare glad for, at jeg fik kontakt og holdt liv i den ældre mand. Og at de professionelle så tog over bagefter.«

Men er du stolt?

»Nej, jeg er ikke stolt i den forstand. Jeg er glad for, at jeg har fået et førstehjælpskursus, og at jeg har brugt det. At jeg ikke har hørt fra ham eller andre, det betyder ikke så meget. Det handler for mig om, at jeg har gjort en gerning, og at den ældre mand overlevede.«