Lyt til artiklen

Alternativets nu forhenværende folketingskandidat Mohammad Sabah Ahmad skriver, at han kender til rekruttering af Syrien-krigere i Grimhøjmoskeen.

Sagerne klæber sig til den tidligere talsmand for Grimhøjmoskeen Mohammad Sabah Ahmad, der søndag blev valgt som folketingskandidat for Alternativet. I går blev hans kandidatur dog foreløbigt annulleret på grund af en teknikalitet i partiets vedtægter.

Nu kan BT så afdække, at han angiveligt går rundt med viden om, hvilke personer der radikaliserer unge i Grimhøjmoskeen i Aarhus.

Det fremgår af et blogindlæg, som Mohammad Sabah Ahmad skrev i juni 2014. Her skriver Mohammad Sabah Ahmad, at han kender til en person, der rekrutterer Syrien-krigere fra Grimhøjmoskeen. I samme ombæring skriver han, at han ikke vil afsløre identiteten på den pågældende person.

»Mine mange timers søgen om denne mand har vist, at han en gang imellem besøger moskéen, men han har ingen funktion i den som sådan. Det er en forvirret ung dreng, som hjernevasker lige så forvirrede drenge til noget, de intet aner om. Navnet på denne unge mand vil jeg ikke offentligt fortælle, da jeg ikke vil bringe hans sikkerhed i fare,« skriver Mohammad Sabah Ahmad.

Klarede ikke partiets vedtægter

Siden Mohammad Sabah Ahmad for fire dage siden blev valgt som folketingskandidat på et opstillingsmøde i Østjyllands Storkreds, har kritikken væltet ned over Alternativet fra en bred vifte af politikere. Ikke kun fordi han har været talsmand for Grimhøjmoskeen i tre måneder, men også fordi han som 19-årig indtelefonerede en bombetrussel for at slippe for eksamen og har kaldt imamer hykleriske, hvis de ikke vejleder muslimske kvinder i henhold til Koranen. I går annullerede partiet Mohammad Sabah Ahmads folketingskandidatur, fordi han ikke har været medlem af Alternativet i tre måneder, sådan som partiets vedtægter kræver.

Khaterah Parwani er juridisk rådgiver og ambassadør for Exitcirklen, der hjælper unge, som er udsat for social og religiøs kontrol. Hun kender til problematikkerne fra radikaliserede miljøer, og hun forstår Mohammad Sabah Ahmads dilemma, men mener samtidig, at han burde fortælle, hvad han ved.

»Jeg synes, det er problematisk, hvis han sidder med sådanne oplysninger og samtidig drømmer om at komme i Folketinget. Det er folk, der undergraver vores demokrati. Hvis han virkelig har vendt ryggen til miljøet omkring Grimhøjmoskeen, så burde han råbe op. Men vi kan selvfølgelig ikke vide, hvad hans situation er. Jeg kan godt forestille mig, at det har haft nogle konsekvenser for ham, og han derfor har valgt at holde mund,« siger hun til BT.

BT var i går i kontakt med Mohammad Sabah Ahmad. Han ønsker dog ikke at udtale sig om sagen.

»Jeg vil ikke kommentere noget, før jeg eventuelt igen er valgt til folketingskandidat for Alternativet. Hvis det sker, så er du velkommen til at ringe,« siger Mohammad Sabah Ahmad til BT.

»Det eneste, det egentlig betyder for mig er, at jeg skal vente en måned eller halvanden på et nyt opstillingsmøde, før jeg er kandidat igen, hvis jeg bliver indstillet igen. Det er ren formalia,« siger Mohammad Sabah Ahmad til TV2 Øst.