Mange års dårlig økonomistyring i København betyder, at millionerne bruges til at få overblik i stedet for på cykelstier og reparation af huller i vejene.

100 millioner kroner.

Der kunne blive utroligt mange cykelstier og reparation af veje ud af de penge.

Men det gør der ikke. For Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har brugt dem til at få styr på sin økonomi, oplyser P4 København.

I 2008 vurderede Teknik- og Miljøforvaltningen, at dens overblik over regnskaber for mange år tilbage langt fra var godt nok.

Projekt "God Økonomistyring" blev sat i værk. Og her to år efter har det kostet 100 millioner kroner.

- Det er rigtig vigtigt, at der er styr på økonomien, men 100 millioner kroner er ufattelig mange penge at bruge på det, påpeger Jakob Næsager, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for De Konservative.

Men det har været nødvendigt at bruge omkring 50 millioner kroner til oprydning og genopretning og cirka 50 millioner på at sikre sig imod, at man havner i samme situation igen, siger direktør Pernille Andersen.

- Det er et rigtigt stort oprydningsprojekt, vi er i gang med. Vi er helt tilbage til 1992, så det koster mange penge at gøre det godt nok, siger Pernille Andersen.

Og teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) forsikrer, at borgerne i Københavns Kommune kan være trygge ved, hvordan pengene bliver brugt.

- De penge, der er brugt, kan man jo ikke lave om på. Men nu er der i hvert fald styr på økonomien i Teknik- og Miljøforvaltningen, siger Bo Asmus Kjeldgaard.

/ritzau/