Ny pensionspakke gør det muligt for medlemmer af Lønmodtagernes Dyrtidsfond på over 60 år at få udbetalt deres opsparing med skatterabat.

Regeringen, SF og Enhedslisten er fredag blevet enige om en ny pensionspakke. Den betyder blandt andet, at medlemmer af pensionskassen Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), som er over 60 år, kan få flere penge mellem hænderne næste år.

Pensionskassen har knap 730.000 medlemmer og forvalter en formue med en samlet markedsværdi på omkring 54 milliarder kroner.

»Med pakken giver vi danskere med en kapitalpension eller en opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond muligheden for at opnå en skatterabat,« siger finansminister Bjarne Corydon (S) i en skriftlig kommentar.

Konkret får LD-medlemmer over 60 år mulighed for at få en skatterabat på 2,5 procent, hvis de får udbetalt deres opsparing næste år. Ønsker man ikke at trække sine penge ud, kan man vælge at lade opsparingen stå i LD, oplyser LO-formand Harald Børsting, der også er bestyrelsesformand i LD.

»Det er endnu uvist, hvor mange over 60 år, der vil hæve pengene nu. Men det er et forhold, som kan bidrage til at øge den økonomiske aktivitet i vores samfund,« siger Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Han understreger, at man må sikre, at de nye regler hverken går ud over de medlemmer, som endnu ikke kan trække opsparingen ud, eller de medlemmer over 60 år som lader pengene stå.

Hvis LD-medlemmer over 60 år betaler skatten inklusiv skatterabat, så kan de lade opsparingen stå i pensionskassen. Udbetales pengene fra LD, skal der ikke betales skat.

Det forventes ifølge Finansministeriet, at pensionspakken samlet set vil forbedre den offentlige saldo med trekvart procent af bruttonationalproduktet i 2015. Pengene skal gå til at afdrage på den offentlige gæld.