Restaurant-eventyret i New York tog en drejning, da to af Claus Meyers restauranter blev lukket. Nu svarer han igen på Facebook.

Den danske kok Claus Meyer forklarer, at restauranten Norman i Brooklyn ikke blev lukket pga. problemer med hygiejne, som flere medier ellers har skrevet.

»For det første måtte vi ikke lukke pga. hygiejne i forbindelse med håndtering af madvarer. Det drejer sig om en svingdør og en hævet væg, der skal installeres,” skriver Claus Meyer på sin Facebook fredag aften.

Meyers kommentarer kommer efter, at Fødevarewatch kunne afsløre, at Meyers restaurant var blevet lukket efter sundhedsmyndighederne havde været på besøg. Det endte med kommentarer på den manglende hygiejne. For eksempel var der ikke ordentligt rent, der hvor maden blev håndteret, og de ansatte manglede hårelastikker og havde beskidt tøj på. Maden var heller ikke helt i orden, da den ikke var beskyttet mod potentielle forureningskilder.

Claus Meyer skriver altså, at det ikke skyldtes manglende hygiejne, men derimod, at der skulle bygges en svingdør, og de skulle hæve en væg. Han skriver også på Facebook, at han selv have bedt om et besøg fra de amerikanske myndigheder, og det skete inden restaurant nåede at åbne.

En glædelig nyhed melder han også til de sultne amerikanere.

»Jeg forventer at Norman åbner igen i starten af næste uge, og at Agern åbner i topform tidligt på sommeren efter vandskaden. Jeg glæder mig for øvrigt over, at restauranten ASKA, som Fredrik Berselius og jeg har sammen foruden Norman, lige nu er blevet udnævnt som bedste nye restaurant i New York af det store livsstilsmagasin GQ,« skriver Claus Meyer på sin profil.

Claus Meyers restaurant-eventyr i New York:

Great Nothern Food Hall

En sal med mad på banegården 'Grand Central Terminal', som er lavet af Meyer, hans kone og en masse samarbejdspartnere. I hallen ligger Meyers Bageri, kaffebar og en masse madboder med nordisk mad. Man kan f.eks. få en hotdog eller en skål grød.

Agern:
Er en del af projektet på den travle banegård ’Grand Central Terminal’ på Manhatten. Agern serverer nordisk mad og åbnede i april 2016, hvor de også modtog en Michelinstjerne.

Norman:

Sammen med den svenske kok Frederik Berselius har Meyer åbnet en restaurant i Brooklyn. Den er skandinavisk inspireret og fungerer som bageri og cafe om dagen.

Aska:
Frederik Berselius og Meyer har også Aska i Brooklyn, som har fået to Michelinstjerner og ligesom Norman bygger restauranten på nordisk mad.