Efter massiv kritik fra sine medarbejdere over dårlige arbejdsforhold svarede stjernekokken søndag aften på kritikken i Clement Kjersgaards talkshow. Jeg skammer mig, sagde Claus Meyer, der også fortryder, at han optrådte i en video sammen med en voldsforbryder.

Timelange vagter uden pauser, manglende weekend-tillæg og møder uden løn. I de seneste dage har man i Politiken kunnet læse ansatte i Claus Meyers bagerier kritisere arbejdsforholdene, og nu svarer chefen på kritikken. - Jeg skammer mig over det, jeg har kunnet læse i avisen. Vi har ikke haft styr på de administrative forhold for vores bagerielever, og vi har ikke håndteret deres ønsker ordentligt. Det vil vi rette op på, sagde Claus Meyer til TV-vært Clement Kjersgaard på DR1 her til aften. De ansatte har desuden forsøgt at få Meyers Bageri til at tegne overenskomst, men i stedet er medarbejderne blevet svinet til i et brev, hvor deres krav betegnes som noget »bavl«. - Vi tager en snak med fagforeningerne nu, og jeg kommer til at støvsuge min virksomhed for at finde ud af, om der er nogen, der ikke er tilfredse, sagde Claus Meyer.
HAR CLAUS MEYER REDDET SIT IMAGE VED AT INDRØMME SINE FEJL? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN
Anklagerne om underbetaling hos Meyers bageri kommer efter, at stjernekokken blev centrum for en ophedet debat om resocialisering af fanger. Meyer medvirker i det kontroversielle TV-program »Restaurant bag tremmer«, som er blevet kritiseret for at give skærmtid til dømte kriminelle. - Al erfaring og forskning viser, at den største chance for at bringe dem tilbage til samfundet igen er, hvis man mødre dem med en tro på, at de har ressourcer, der kan realiseres, forsvarede Meyer sit TV-program. - Det var jo under stor modstand, at de overhovedet ville medvirke på TV, fordi de på den måde mente, de ville blive stemplet som forbrydere. I begyndelsen syntes de bare, jeg var en bøsserøv og sagde, du skal kraftedeme ikke komme og tro, du kan lære mig noget. Men én ting fortryder Claus Meyer dog - nemlig den video, som han medvirkede i sammen med en indsat, som afsonede en straf for at have gennembanket sin kæreste. Kæresten er Malene Duus, der efter at have set videoen med sin voldsmand i nyt job hos Claus Meyer, kriterede stjernekokken i medierne. - Jeg fortryder, at jeg stillede op til den video, hvor Malene Duus’ ekskæreste og jeg optræder sammen. Mange tror, at det er en video, jeg har købt for at få PR, men den er faktisk købt af Socialministeriet for at reklamere for virksomheder, der giver forbrydere en chance. Jeg anede ikke, hvad han sad inde for, sagde Claus Meyer. /BNB

Har Claus Meyer reddet sit image ved at indrømme sine fejl? Eller er skaden sket?

Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.