En hyggelig cykeltur endte dramatisk for ’Vild med dans’-værten Claus Elming. Efter tre uger på hospitalet er han dog netop blevet udskrevet og kan glæde sig over snart at være på ’toppen igen’.

»Jeg er glad for at være sluppet så ’let’. Det er svært at sige, at det kunne have været værre, når man ligger her med 11 brud og en punkteret lunge, men det kunne det. Men det er gået meget, meget stærkt med at komme tilbage. Og jeg regner med at være tilbage på toppen til efteråret.«

Sådan lyder det fra den populære TV 2-vært Claus Elming, der efter tre ugers indlæggelse på hospitalet netop er blevet udskrevet.

Den 48-årige tv-vært, der blandt andet er kendt for sin rolle som vært i ’Vild med dans’ og ekspert i amerikanske fodbold, kom nemlig voldsomt til skade under en cykeltur Kr. Himmelfarts dag.

Sammen med to venner var han cyklet fra lejligheden på Østerbro til Hornbæk i Nordsjælland for at spise frokost, men på vejen hjem gik det helt galt. De tre cykelryttere kørte på Strandvejen ud for Mikkelborg i Kokkedal, da Claus Elming kom for tæt på sin TV2-kollega Rasmus Staghøjs cykel.

»Han er i topform og kørte stærkt, og jeg lå bag ved ham og søgte lidt læ. Og så kom jeg for tæt på ham, og mit forhjul ramte hans baghjul. Jeg kom i svingninger og ubalance, og så stod cyklen sidelæns, så jeg nærmest katapulterede ud over cyklen og røg ned i kantstenen,« fortæller Claus Elming om de dramatiske sekunder, der sendte ham til tælling.

For selv om Claus Elming gennem sin fortid i amerikansk fodbold har lært til en del om faldtekniker og forsøgte at lave et rullefald, så lykkedes det ikke helt.

»Udfordringen er, at jeg rammer en kantsten, da jeg kommer ned med ryggen. Og så brækker ’alt’,« fortæller Claus Elming.

Mødet med kantstenen efterlod ham i et sandt smertehelvede:

»Der var omgående smerter. Det var en smerte, jeg ikke rigtig kendte. Jeg har spillet med bøjede ribben i amerikansk fodbold, så den smerte kendte jeg, og den gjorde ondt, og kravebenet gjorde selvfølgelig også ondt. Men det brækkede skulderblad gjorde virkelig, virkelig nas,« siger han.

Claus Elmings to venner og flere forbipasserende kom forbi for at hjælpe, og der blev ringet efter en ambulance.

TV 2-værten blev kørt til Nordsjællands Hospital i Hillerød, hvor man kunne konstatere, at omfanget af skaderne var stort: Syv brækkede ribben, hvor af to var brækket to gange, et brækket kraveben, et brækket skulderblad og en punkteret lunge, lød diagnosen.

Claus Elming måtte tilbringe syv dage på hospitalet i Hillerød, før han blev overflyttet til Rigshospitalet, hvor han skulle opereres. Brud på ribbenene vokser ofte sammen af sig selv, men i Claus Elmings tilfælde måtte man operere et af de ribben, der var brækket to steder, samt det brækkede kraveben.

Tv-vært Claus Elming er her fotograferet i sit hjem med en cykel tilbage i 2015.
Tv-vært Claus Elming er her fotograferet i sit hjem med en cykel tilbage i 2015. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Trods den hårde medfart er Claus Elming dog sluppet heldigt.

»Jeg er tilbage og i fuldt vigør og er klar til sommeren og til ’Vild med dans’ til efteråret,« siger værten, der er glad for, at han fredag atter kunne komme hjem.

For selv om gode venner har været søde til at komme og besøge ham på hospitalet, så var de fem uger bestemt ikke sjove.

»Der er nogen, der er kommet fra første dag og har besøgt mig flere gange, mens jeg har ligget der. Og det er vidunderligt, for der er ikke mange steder, der er så i enerverende at ligge som på et hospital. Men jeg har nærmest ikke haft tid til at kede mig,« siger Claus Elming, der nu går til genoptræning med sin skulder.

Lægerne mener, at han slipper uden mén, men han har endnu ikke fået den fulde bevægelighed tilbage.

»Men det gode ved det hele er, at det kun var knogler der brækkede, men ingen mekanik gik i stykker. Så ledkapslen og leddet er i orden, så det er bare et spørgsmål om, at kravebenet og skulderbladet finder hinanden igen, så vi øger bevægelighed,« siger tv-værten, der dog tilføjer, at ergoterapeuterne har været overraskede over, hvor langt han var kommet med genoptræningen.

Det ærgerlige styrt kommer heldigvis ikke til at få betydning for Claus Elmings værtsrolle i ’Vild med dans’ til efteråret, men den planlagte sommer-cykelferie har han måttet vinke farvel til.

»Ja, det bliver nok en badeferie i stedet. Men jeg regner da med, at jeg i august måned gerne skulle være klar til at tage en cykeltur eller to,« lyder det fra den passionerede cykelrytter, der håber, at styrtet ikke får indflydelse på hans mod, når han sætter sig op på jernhesten igen.

»Jeg håber, jeg ikke vil tænke alt for meget over det, for det må ikke blive en begrænsning i den måde, jeg kører på cykel på,« siger han.

Vil du passe bedre på fremover?

»Jeg vil selvfølgelig være mere opmærksom på, at jeg holder en bedre afstand, men når man ligger der og kører så stærkt, så skal man udnytte hinanden, og man skal udnytte det læ, man får af hinanden, så jeg skal måske bare være bedre til det,« siger Claus Elming, der har et godt råd til alle, der kører på cykel:

»Brug cykelhjelm,« lyder det fra den populære vært.