Christina Sederqvist.
Christina Sederqvist. Foto: Thomas Lekfeldt

Så er det forår. De små vintergækker og erantis skyder frem, og den tunge dyne af vintertræthed letter. Luften dirrer af forventning, og man kan nærmest dufte, hvordan alle livets muligheder lokker lige rundt om hjørnet.

De store spørgsmål tripper og er ved at træde sig selv over tæerne. For hvad skal jeg med livet? Skal jeg bare gøre det samme igen og igen? Hvad kan jeg ellers gøre? Hvad har jeg lyst til? Måske skulle vi flytte til Australien - og prøve at bo i et nyt land?

Måske skulle vi sige vores job op og drive en Bed & Breakfast på Bornholm? Måske skulle vi male stuen i en vovet lilla? Visionerne nærmest kribler for at komme ud. Men så kommer de kedelige realiteter.

Har vi overhovedet råd? Hvordan skulle det foregå i praksis? Hvad hvis jeg fortryder? Det er dét rigtig svære spørgsmål, for hvordan sørger man for, at alt det spændende bliver ved med at være spændende, når der går praktik og hverdag i den?

Uanset om det drejer sig om livsstilsændringer, parforhold, nyt job eller andet, så har vi alle prøvet, hvordan det føles, når den spændte forventning bliver afløst af en fesen skuffelse, som går over i uendelig træthed og til sidst decideret ulyst. Vi har også prøvet, hvordan vi genbesøger tanken om ' Den Store Forandring', som en øm tand man ikke kan lade være med at pille ved med tungen.

Dengang Linda (med P) og jeg begyndte at lave comedy, var vi sindssygt fattige, sindssygt nye i en branche, der er rimeligt selvsmagende, og sindssygt usikre på, om vi var gode nok. Var det bare spild af tid? Havde vores omgangskreds ret, når de sagde: ' Don't quit your dayjob' Heldigvis havde vi hinanden.

Når den ene blev usikker, havde den anden gåpåmod. Når den anden mistede gejsten, havde den første fået sin igen. Vi endte med at lave et ordsprog, som vi bruger den dag i dag (for usikkerheden stopper aldrig).

Confident handsome.

Det er corny og indlysende, men særdeles rigtigt og brugbart og lyder: ' det er bare at gøre det, så er det gjort'.

Føles det som om, der er noget, du vil, men ved du ikke rigtig, om du tør, så bare gør det. Måske opdager du undervejs, at der er noget, der skal gøres anderledes. Men når du har gjort det, er det gjort. Og når du har gjort det, er der en ny virkelighed.

En virkelighed, hvor du har taget ét skridt i en eller anden retning.

Måske er det den rigtige, måske er det den forkerte. Men det ved du ikke, før du har taget det.

Det værste, du kan gøre, er at overteoretisere og forsøge at planlægge alt i detaljer. Du kan alligevel ikke regne ud, hvordan det føles for dig. Du kan ikke vide, om du er god til det, før du er kommet i gang. Tag bestik af, hvad din vision er, og begynd så at gå i dén retning.

brok

De udfordringer, du får, og de sejre og muligheder, du møder, er alligevel aldrig rigtigt dem, du havde regnet med. Sørg for at komme i gang, mens lysten er der. Vil du skrive en roman, så skriv. Lad være at vente, til du har regnet ud, hvordan du kan leve af at være forfatter. Vil du bo i Australien, så tag orlov og lej din bolig ud. Lad være med at vente, til AOF opretter et kursus i fårefarming, så du kan lære dét, inden du sætter dig på flyet.

Du finder ud af det. Lærer undervejs, og intet i livet bliver alligevel som forventet. Så er der noget, du har lyst til, så er det bare at gøre det, så er det gjort. Skide være med om I bliver trætte af den lilla stue, eller at Bornholm ikke var ' all it was cracked up to be'. Alene dét, at du har fulgt din lyst, fylder dig med styrke. Det spreder sig som ringe i vandet, og til sidst kan du slet ikke lade være med at gå i den retning, hvor glæden og lykken er.

Er der noget, du vil, men ved du ikke rigtig, om du tør, så bare gør det. Måske opdager du undervejs, at der er noget, der skal gøres anderledes. Men når du har gjort det, er det gjort. Og når du har gjort det, er der en ny virkelighed.

SMS

Hitter på Facebook