Se videoen foroven.

Frivillige fra Dyrenes Beskyttelse måtte 16. november rykke ud til en lejlighed i Roskilde, hvor 46 kaniner blev fjernet og bragt på internat. Flere af kaninerne var skambidte.

Kaninerne levede alle i en etværelses lejlighed, hvor de løb frit rundt. Ikke alle kaniner var i stand til at leve sammen, og nogle havde bidt hinanden og var derfor medtagne.

Det var særligt gået ud over nogle af hannerne.

»Sagen omfatter et usædvanligt højt antal kaniner. Der er tale om en alvorlig sag, hvor kaninernes behov langtfra blev indfriet. Mange af kaninerne har ikke haft det godt i længere tid, og enkelte var blevet skambidte. Det er ærgerligt, at vi igen står med en så alvorlig sag, hvor det at holde kæledyr er vokset ejeren så meget over hovedet, at dyrenes behov og velfærd i den grad bliver tilsidesat,« siger Henrik Bucholdtz, der er Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Dyrenes Beskyttelse var blevet opmærksom på dyrene takket være en henvendelse til Dyrenes Vagtcentral 1812.

Da kaninerne ankom til internatet i Roskilde, måtte enkelte hastebehandles på grund af deres skader.

Samtlige kaniner blev undersøgt af en dyrlæge ved ankomsten. Seks kaniner, hvoraf fem af dem var unger, måtte aflives på grund af deres tilstand.

»Vi måtte desværre aflive de fem yngste kaninunger. De led af dårligdom og var dehydrerede, udmagrede og havde både bidsår og øjenbetændelse. De voksne kaniner var generelt sunde. Enkelte havde bidsår, som skulle behandles,« siger internatsleder Henrik Hertz i pressemeddelelsen.

Personalet og frivillige på internatet i Roskilde arbejder nu hårdt på at få kaninerne på fode igen, så de hurtigst muligt kan komme ud i nye familier.

Mange af kaninerne blev søndag sendt ud i plejefamilier med henblik på senere videreformidling.