Asger Aamund.
Asger Aamund. Foto: Bjarke Bo Olsen
Asger Aamund lever nu på Nordeas nåde efter at erhvervsmanden har offentliggjort regnskabet for sit private investeringsselskab A.J. Aamund A/S.

Regnskabet viser et gigantisk minus på 296 mio. kr. for regnskabsåret 2011. Underskuddet bringer selskabet ned på en negativ egenkapital på 67,6 mio. kr.

Dermed kunne Nordea, som er Aamunds bankforbindelse umiddelbart gå ind og erklære selskabet konkurs, vis banken skulle ønske det.

Det fremgår dog af regnskabet at banken, trods underskuddet og den negative egenkapital, stadig giver selskabet kredit til udgangen af regnskabsåret 2012.

Regnskabet beskriver klart Asger Aamunds vanskelige situation.

- Finansieringen af selskabet er herved afhængig af bankforbindelsens fortsatte tilsagn. Selskabet har opnået finansieringstilsagn fra selskabets bakforbindelse til udløbet af regnskabsåret 2012, står der i regnskabets noter.

Bankens velvilje skyldes formentlig, at Asger Aamund stadig har nogle trumfer i ærmet. A.J. Aamunds værdier er nemlig bundet i medicinalselskabet Bavarian Nordic, som Asger Aamund, ifølge Medwatch, ejer syv pct. af aktierne i.

Bavarian Nordic er netop indgået i en række såkaldte Fase 3 forsøg med lægemidlet Prostvac, som skal bruges mod prostatacancer.

Ifølge de indledende forsøg, så er Prostvac ganske effektivt mod prostatacancer og har vist sig at kunne forlænge livet og forbedre livskvaliteten for patienterne. Resultaterne ser ud til at overgå eksisterende produkter, der har begrænset effekt.

Dermed er Bavarian Nordic på vej mod en kæmpe succes. Men intet er altså sikkert endnu. Hvis Prostvac viser sig ikke at kunne stå distancen i de afgørende forsøg, så ser det sort ud for Asger Aamund og Bavarian Nordic.

Asger Aamund bekræfter, at hans egen økonomi afhænger af Bavarian Nordic.

- Det er korrekt. Men jeg ønsker ikke, at kommentere mit regnskab yderligere udover det der står i regnskabet, siger Asger Aamund.

- Men det er særdeles positivt, at resultaterne for Prostvac er lovende. Det har vist sig, at kunne forlænge livet, så det er særdeles positivt, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.