Løbebånd, træningsmaskiner, udstyr og computere blev alt sammen ødelagt, da den kraftfulde storm Bodil hærgede i december og satte fitnesscentret Color Fitness i Frederikssund under vand.

Derfor havde Bodil Lykke og hendes mand hænderne i vejret, da Stormrådet efterfølgende besluttede, at de tusindvis af danskere, vis huse blev ramt af oversvømmelser, nu kunne se frem til erstatning.

Men lykken var kortvarig. En måned efter stormen har parret nemlig nu modtaget besked om, at de ikke kan modtage erstatning for alt det indvendige inventar, som samlet løber op på over en million kroner.

vandmasser i Gilleleje

- Det er blevet besluttet, at det lokale, som vores fitnesscenter var i, bliver betegnet som en kælder, fordi det ligger under terræn, og derfor får vi ikke nogen erstatning, fortæller en skuffet Bodil Lykke til bt.dk.

Usikker fremtid

Centret ligger på Blødevej i Frederikssund, hvilket er byens laveste punkt. Derfor kunne de efter stormen blot se til, mens vandet trængte ind og ødelagde hele deres forretning.

- Jeg tænker, at det er så urimeligt. Vores forsikring har sagt, at hvis det havde været en oversvømmelse, så havde der været fuld dækning. Men fordi det er en stormflod, så er vi slet ikke dækket, siger Bodil Lykke.

Det næste skridt for parret er derfor et møde med banken, hvor de skal have afgjort, hvad fremtiden for fitnesscenteret skal være.

- Vi står i en mærkelig situation, fordi vi ikke har kunne lave vores opkrævning på vores medlemskaber pr. 1. januar. Vi har altså ingen indtægter, så længe vi ikke har noget center, så lige nu ved vi ikke, hvad vi skal gøre, siger Bodil Lykke.

Stormrådet: Intet overblik endnu

Og flere danskere kan komme til at stå i samme situation som Bodil Lykke, da mange af de steder, hvor stormfloden har ramt, netop er lavtliggende områder.

- Reglerne er, at hvis det er kældre eller under niveau, så får man ikke for løsøre, oplyser chef for Stormrådets sekretariat, Mogens Hansen, der samtidig henviser til bekendtgørelsen af lov om stormflod og stormfald.

vandmasser i Gilleleje

- Lige nu har vi ikke overblik over, hvor mange danskere der vil få erstatning, da der langt fra er truffet afgørelse i alle sager. Lige nu skal vi bare prøve at hjælpe folk, når de ringer ind, siger han.

Hvis man er utilfreds med en afgørelse i forbindelse med stormfloden, kan man, ifølge Mogens Hansen, klage til Stormrådet, der efterfølgende vil vurdere, om afgørelsen er rigtigt.

Har du også fået beskeden om, at du ikke kan modtage erstatning fra Stormrådet. Så send en mail til caca@bt.dk.