Chimpansen Ricardo.
Chimpansen Ricardo. Foto: Odense Zoo

Var du til stede i Odense Zoo? Så hører vi gerne fra dig - skriv til os på Facebook eller på 1929@bt.dk

En chimpanse er torsdag druknet i en vandgrav ved Odense Zoo. Det skriver den zoologiske have i en pressemeddelelse.

Den 20-årige chimpanse ved navn Ricardo druknede angiveligt efter kort tids tumult i flokken på chimpanseøen, fortæller Odense Zoo:

»Der har været noget tumult i chimpanse-flokken. Det var specielt blandt hunnerne, og de lader så alle deres aggressioner gå ud over Ricardo, der flygter og falder ned i vandgraven,« fortæller Nina Christensen, der er zoolog i Odense Zoo.

Zoologen fortæller, at der har været gnidninger i flokken over længere tid, fordi Ricardo var ny i selskabet og forsøgte at etablere sig som alfahan, men det lykkedes ikke.

Chimpanserne har så tung en massefylde, at de ikke kan svømme. Derfor var skaden også sket, da Ricardo faldt ned i vandgraven, som også netop er til, for at chimpanser ikke skal flygte og komme ud blandt publikum. Da tumulten skete, var der en enkelt dyrepasser tilstede:

»Den faste dyrepasser er til stede og melder alarm. Når vi hører det, løber vi allesammen derhen. Vi evakuerer gæsterne i området, og orienterer billetsalg om ikke at lukke gæster ind foreløbigt,« siger Nina Christensen.

Der var ikke nogen gæster, der overværede selve faldet fra Ricardo. Nina Christensen fortæller dog, at mange ansatte er chokerede:

»Vi har selvfølgelig et professionelt forhold til dyrene, men vi er da alle chokerede. Chimpanser er meget individuelle og har hver sin personlighed, så det berører os alle,« fortæller hun.

Ricardo hentes først op af vandet i morgen, og så skal det vurderes, om chimpansen skal bruges til undervisningsformål. Nina Christensen fortæller, at de mange hunner efterfølgende stod ved det sted, hvor Ricardo faldt, og at de var meget oprevede.

Opdateres...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.