Ved du noget om sagen? Tip BT på 1929@bt.dk

For lidt over et  år siden stod Tulle Krøyer frem i medierne og fortalte, hvordan hende og familie var blevet chikaneret i månedsvis, angiveligt fordi hun var lesbisk og boede samme med sin kvindelige kæreste. Kort forinden havde hun dog løjet sig død over for sin tidligere kæreste, fremgår det af dokumentaren 'Løgn eller chikane i Mariager' på DR1.

Tulle Krøyer var i den grad en kvinde, der blev landskendt i efteråret 2014. Hun havde nemlig bosat sig i et område i Mariager, hvor adskillige tilhængere af Pinsebevægelsen ligeledes boede.

Men Tulle Krøyers seksualitet var tilsyneladende et problem for beboerne i området. Hun boede nemlig sammen med sin kvindelige kæreste, og homo-ægteskaber er ilde set hos Pinsebevægelsen.

Så meget at Tulle Krøyer og hendes familie i månedsvis angiveligt blev udsat for systematisk chikane, hvor de blandt andet fik kastet hundelorte på vinduerne og fyldt postkassen med bibelske vers og anklager om at leve i synd.

Men er der i virkeligheden tale om en løgn?

Mandag aften viser DR så dokumentaren 'Løgn og chikane', hvori der bliver sået tvivl om Tulle Krøyers chikanehistorier, da der er »noget, der ikke stemmer«, lyder det i dokumentaren.

Løj for kæresten

I dokumentaren møder vi blandt andet Anne Grethe Bytofte Petersen. Hun var kærester med Tulle Krøyer - eller Hanne Marino, som hun kaldte sig for, da de to var kærester. Hanne Marino var af italiensk oprindelse, skulle hun angiveligt have fortalt.

Forholdet mellem Hanne Marino og Anne Grethe Bytofte Petersen endte dog på en noget anderledes måde end de fleste forhold.

For en dag meddelte Hanne Marino Anne Grethe Bytofte Petersen, at hendes mor var død, hvorfor hun var nødsaget til at rejse til Milano. Ikke lang tid efter kunne Hanne Marino så fortælle, at hun selv var blevet dødelig syg og derfor måtte rejse til London, hvor hun skulle behandles med kemo, skriver Ekstra Bladet.

I en uge hørte Anne Grethe Bytofte Petersen ikke fra Hanne Marino, men pludselig modtog hun sms'er, der tilsyneladende var fra Hanne Marinos familie. I sms'erne fortalte familien, at Hanne Marino var døden nær, men at hun kunne ringe til Hanne Marino.

»Det er så en meget meget meget meget svag Hanne, der tager telefonen. Hun kunne dårligt nok sige hallo,« fortæller Anne Grethe Bytofte Petersen i dokumentaren.

Kort tid efter fik Anne Grethe Bytofte Petersen sig dog noget af en overraskelse, da hun pludselig ser kæresten, Hanne Marino, i avisen. Hun var ikke død, og hun så ganske frisk ud. Nu gik hun bare under navnet Tulle Krøyer, hun var gift og mor til to.

Tulle Krøyer kæmpede nu mod chikane i Mariager.

»Jeg bliver vildt ked af det, men hun fortrækker næsten ikke en mine. Jeg græder og er totalt frustreret og spørger: 'hvad er det her for noget'. Jeg synes, det er nogle frygtelige ting at spøge med,« fortæller Anne Grethe Bytofte Petersen.

Erkender at have løjet

I DR Dokumentaren erkender Tulle Krøyer, at hun snød sin kæresten, og hun forstår samtidig godt, at Anne Grethe Bytofte Petersen stiller spørgsmålstegn ved hendes troværdighed.

Tulle Krøyers anklager om chikane har medført, at en 39-årig familiefar fra Mariager er blevet sigtet for tre tilfælde af hærværk, efter hun udpegede manden ved fotoidentifikation.

DR har valgt at sende programmet, da politiet ifølge dokumentaren ingen fysiske beviser har mod familiefaderen som fingeraftryk eller DNA-spor. Derudover skulle Tulle Krøyer angiveligt have fortalt politiet, at hun intet kendskab havde til manden. Efterfølgende er det så kommet frem, at Tulle Krøyer har nævnt mandens navn i flere mails, før chikanen fandt sted.

Ved du noget om sagen? Tip BT på 1929@bt.dk