En 53-årig mand fra Mors kom mandag ud for en ganske ubehagelig oplevelse, da han i en kran kørte ind i en højspændingsledning, som væltede og landende ovenpå kranen, som først blev strømførende med 60.000 volt og efterfølgende brød i brand.

En mand fra Mors har haft en noget mere kedelig mandag end langt de fleste af os. Han kom nemlig ud for en livsfarlig episode, da den kran han kørte på Limfjordvej ikke langt fra Nykøbing Mors kørte ind i og væltede en højspændingsledning.

Ledningen, som førte 60.000 volt, landede ovenpå kranen og gjorde dermed, at kranen blev strømførende. Samtidig fik de mange volt kranen til at bryde i brand.

Det betød, at den 53-årige mand stod i et stort dilemma. For turde han hoppe ud af den strømførende kran med 60.000 volt og dermed risikere at få de mange tusind volt gennem kroppen, eller skulle han blive siddende med fare for at få alvorlige brandskader, da de mange volt fra højspændingsledningerne havde sat ild til kranen.

Holland - kran -ulykke

Manden valgte det sidste. Og klarede det ud af den brændende kran med livet i behold. Men han har ifølge Midt- og Vestjyllands Politi været ret heldig.

Pest eller kolera
»Højspændingsledningen landede ovenpå kranens tårn. Og så blev den strømførende. Først gjorde kranens dæk, at der var jord. Men da de begyndte at brænde, så var der risiko for, at han ville få strøm igennem sig, hvis de brændte ned. Samtidig var der ild i kranen, så han valgte at hoppe,« forklarer vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Bjarne Askholm og uddyber:

»Der var stor risiko ved at hoppe for ham, for hvis han ikke kom langt nok væk fra kranen, så kunne han stadig få de mange volt igennem sig. Så det var et valg mellem pest eller kolera, han sad i. Skulle han brænde eller blive stegt. Heldigvis klarede han springet, og efter en tur på skadestuen for at blive tjekket, er han hjemme igen,« siger Bjarne Askholm, der fortæller, at manden har det godt, men formentlig er rystet ovenpå dagens begivenheder.

Efter kranen væltede højspændingsledningerne ned, er et ukendt antal huse i området nu uden strøm. Der arbejdes på at få strømmen tilbage, men det kan tage lidt tid.

»Arbejdet med at få strømmen tilbage er i fuld gang. Men det er ikke bare en almindelig elektriker, som kan fixe det, så det tager nok lidt tid,« forklarer Bjarne Askholm.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.