Var du vidne til episoden, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Tirsdag eftermiddag gik en studenterkørsel i København helt galt, da en ung mand blev ramt i hovedet af en jernbanebro.

Det oplyste vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Brix, til BT:

»En ung mand er kravlet op på rækværket, da han vil tage et billede af sig selv sammen med sine medstuderende. Han kommer lidt for højt op og opdager ikke en jernbanebro, som rammer ham i hovedet, da studentervognen kører under,« udtalte han.

BT har efterfølgende været i kontakt med ejeren af festlastbiler.dk, Bengt Ragnar Svensson, som har stået for udlejningen af den implicerede studentervogn. Han oplyser, at firmaet altid holder sikkerhedsbriefing for studenterne, inden de påbegynder en tur.

»Inden vi kører afsted, får passagererne at vide, at de under kørslen ikke må være til fare for sig selv eller andre, og at de ikke må kravle op af lastbilens rækværk. Vi holder altid sikkerhedsbriefing som det første,« fortæller han.

Chaufføren, som kørte vognen, var efter uheldet så rystet, at han måtte erstattes af Bengt Ragnar Svensson, som i øjeblikket er i gang med at færdiggøre studenterkørslen.

»Det var en af vores rutinerede chauffører, men han var alt for chokeret til at køre videre. Han modtager i øjeblikket krisehjælp af en professionel hjemme hos min kone, som er medejer af virksomheden,« siger Bengt Ragnar Svensson, der selv er rystet oven på nyheden om ulykken.

»Studenten har det fint, men både min hustru og jeg er dybt chokerede, og jeg tror ikke, at de unge mennesker er klar over, hvor alvorligt det er. Havde han været 10 centimeter højere oppe, kunne han have været død,« siger han.

Festlastbiler.dk kører cirka 3.000 studenter om året, og Bengt Ragnar Svensson fortæller, at dagens ulykke er en af de mest alvorlige.

Kort tid efter ulykken fik studenterne tilbuddet om at afbryde turen og samtidig få refunderet hele beløbet for leje af lastbilen, men de valgte at fortsætte.

Ulykken skete på Sjælør Boulevard ved Sydhavnen i København, tæt på Sjælør Station. Den unge mand slap med en flænge i baghovedet og en hjernerystelse, som han er blevet behandlet for på hospitalet. Ingen andre kom til skade i forbindelse med ulykken.

Var du vidne til episoden, eller ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.