Lyt til artiklen

Tirsdag kl. 13.35 var det politiske Danmark en kort overgang på den anden ende, da DR ved en fejl udsendte en nyheds-sms med budskabet om, at der var udskrevet folketingsvalg i Danmark.

Sms’en fra DR Nyheder tikkede ind på flere tusinde danskeres mobiltelefoner. Inden da havde DR udsendt en anden breaking-sms, hvor der stod: ‘Charlotte tester beredskabsmeddelelse, Charlotte tester beredskabsmeddelelse,  Charlotte ja.’

Derfor kom afsenderen på den fejlagtige meddelelse hurtigt til at hedde 'Charlotte' på de sociale medier, hvor folk ikke var sene til at gøre grin med DRs brøler.

Nu står den virkelige afsender frem på dr.dk. Det er radioavisens mangeårige nyhedsoplæser Preben Lund.

»Det var jo sådan en nærdødsoplevelse. Mine sidste tre hår i nakken blev helt grå,« siger han til dr.dk.

Den 60-årige radiovært, der har været ansat i DR i 21 år, var på kursus i et nyt redigeringsprogram. Kursisterne skulle logge ind på en testcomputer, så det de lavede, ikke kunne nå ud til danskerne. Den lille manøvre går dog galt efter frokost.

»Jeg logger af og går til frokost. Da jeg kommer tilbage, skal jeg logge ind igen. Men i stedet for at slutte af med ordet 'test', slutter jeg af med ordet 'user' - og så er vi ude på nettet. Og det ved jeg ikke,« forklarer han til dr.dk.

Og kurset fortsætter planmæssigt:

»Så skal vi lære at lave 'nyhedsflash' - det er de helt store begivenheder: Terror, krig, dronningen går af. Der sidder vi nogle journalister og joker om, at for en gangs skyld kommer det ikke ud. Og så skriver jeg bare, at der kommer valg. Og så trykker jeg go. Og så kommer det ud.«

Kort tid efter tikker beskeden ind på Preben Lunds egen telefon.

»Så står livet et øjeblik stille. Jeg råber: Hvad fa'n ...! STOP, STOP, STOP! Og så sender vi de yngste og hurtigste mænd i strakt galop over i DR's Newsroom for at stoppe det,« forklarer han.

Fejlen blev hurtigt rettet, men resten af dagen var ikke en god dag for den garvede radiovært, der efter eget udsagn har læst i omegnen af 25-30.000 Radioaviser højt.

»Jeg havde det rigtigt, rigtigt skidt. Jeg var rigtig ked af det. Jeg har belært hundredevis af praktikanter om, at de ikke må sige noget i en mikrofon, der ikke kan tåle at komme ud,« siger Preben Lund.