Morgenfriske danskere stod forgæves i kø til Charlie Hebdo-blad

De havde trodset vinterkulden og mørket og var stået tidligt op for at være blandt de første danskere, der fik fingre i den nyeste udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Men flere havde forgæves stået i kø fredag morgen, da Kihoskh på Vesterbro åbnede dørene klokken syv.

»Vi havde fået 25 blade, men der stod mindst 50 i kø ude foran, så vi måtte desværre skuffe folk,« lyder det fra indehaver Keld Pedersen.

Forud for fredagens Danmarkspremiere på magasinet havde han dog på sin hjemmeside advaret folk om, at efterspørgslen har været overvældende, og at kiosken desværre ikke kunne imødekomme alles ønske om at få bladet. Men der er håb forude for dem, der gik forgæves.

»Hvis Bladkompagniet får flere blade, så får vi også flere blade hjem,« siger Keld Pedersen med henvisning til, at Bladkompagniet, der står for distributionen af Charlie Hebdo i Danmark, har bestilt yderligere 5.000 eksemplarer hjem.

I første omgang havde Bladkompagniet bestilt 300 eksemplarer, og de er fredag blevet sat på hylderne i flere danske kiosker og magasinforhandlere.

»Vi havde en forventning om at kunne sælge ganske få hundrede eksemplarer i første omgang, men vi er nu oppe på en samlet efterspørgsel på minimum 5.000 eksemplarer, hvilket vi forsøger at skaffe hjem snarest,« sagde Christian Lanng, direktør for Bladkompagniet, torsdag til Berlingske Nyhedsbureau.

Der trykkes cirka fem millioner eksemplarer af Charlie Hebdo i alt. Det er en mangedobling af det sædvanlige oplag på 60.000 af magasinet, der 7. januar blev udsat for et blodigt terrorangreb, der dræbte 12 personer.

BNB