Der er ingen flygtninge, der truer med at sultestrejke i protest mod maden på asylcenteret i Fredericia, fastslår centerlederen efter påstand om det modsatte.

Flygtningene på asylcenteret i den gamle Bülows Kaserne i Fredericia har ingen planer om at sultestrejke, oplyser centerleder Ulrik Pihl til Berlingske Nyhedsbureau.

Dermed afviser han fuldstændig en historie fra DR Trekanten og Kristeligt Dagblad, der beskriver, hvordan en gruppe syriske flygtninge er så utilfredse med den mad, der bliver serveret, at de smider store dele af maden ud og truer med sultestrejke.

»Jeg ved ikke, hvordan historien opstod, men jeg kan helt sikkert sige, at den ikke passer. Vi har absolut ingen, der sultestrejker - eller truer med at gøre det. Det er et cateringfirma, der leverer mad tre gange i døgnet, og personalet kan jo se, at maden bliver spist,« siger Ulrik Pihl.

»Dermed ikke sagt, at der ikke er dage, hvor det ikke lige er livretten, der bliver serveret - og at nogle af asylansøgerne så springer et måltid over og kommer til det næste i stedet. Men overordnet set har vi ikke det store madspild, som der er blevet skrevet om,« siger han.

Det nyoprettede asylcenter er indrettet på byens nedlagte kaserne og har ikke køkkener, så asylansøgerne kan ikke lave mad selv. Direkte adspurgt, om det er tilfredsstillende, at asylansøgerne kun får færdiglavet mad, svarer Ulrik Pihl:

»Man vil rigtig gerne have, at de laver mad selv, men der er nogle fysiske forhindringer i og med, at vi har åbnet nogle pladser med ret kort varsel, så vi har ikke kunnet etablere køkkener.«

Han forsikrer dog, at man arbejder på sagen - men kan ikke love, at der bliver etableret køkkener foreløbig.

»Vi var så sent som i går rundt og se på faciliteterne på asylcentret sammen med Udlændingestyrelsen for at vurdere, om vi kan etablere køkkener. Men der er byggereglementer og ansøgninger, som skal ordnes,« siger centerlederen.

Han understreger samtidig, at maden fra cateringfirmaet bliver tilberedt efter asylansøgernes ønsker.

»Vi forsøger så vidt muligt - i samarbejde med asylansøgerne selv - at få sammensat menuen, så den passer til de mange forskellige grupper af asylansøgerne, så der både er mad til forskellige religioner og kulturer,« siger Ulrik Pihl.

Historien om sultestrejken udspringer fra en anonym kilde, som DR Trekanten har talt med, og som har venner blandt de syriske asylansøgere.

Historien vakte forargelse blandt politikerne på Christiansborg - blandt andet hos integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der dog efterfølgende har fortrudt sin kommentar, »som byggede på den umiddelbare fremstilling af sagen«, som hun siger.

Andre læser også