Kæmpe tanketorsk. Studerende Cathrine Jensen var næsten klar til at aflevere sit speciale, men så glemte hun sin computer på taget af bilen. Nu udlover hun en dusør på 5.000 kroner til den, der kan give hende den forsvundne computer tilbage.

De seneste seks måneder har Cathrine Jensen, som studerer Uddannelsesvidenskab ved Aarhus Universitet, arbejdet på sit speciale. Nu har hun mistet en stor del af sin opgave.

Efter at have arbejdet på specialet lørdag eftermiddag, kom den 28-årige studerende til at lægge sin MacBook Air på taget af bilen, hvorefter hun kørte af sted. Først da hun nåede hjem til sin lejlighed, opdagede hun, at hun manglede noget.

»’Shit’, tænkte jeg bare. Det var det værste, der kunne ske for mig lige nu,« siger hun til BT.

Dijana Jonjic

Gennem hele arbejdsprocessen havde Cathrine Jensen frygtet, at noget lignende ville ske, så hun havde gemt en del af opgaven på en ekstern harddisk. Men alle hendes statistiske beregninger, som hun havde brugt omkring en måned på, lå kun på den forsvundne computer.

»Det er jo en kæmpe tanketorsk! Uden beregningerne er specialet intet værd. De sidste to måneder har jeg knoklet i døgndrift for at blive færdig til tiden. Og så snubler jeg på målstregen. Det er så surt, at jeg skal sidde og lave det hele igen« siger hun.

Deadline for aflevering er 1. marts, og hvis ikke computeren dukker op, kan Cathrine Jensen ikke nå at aflevere til tiden. Så bliver hun nødt til at vente tre måneder.

Da hun opdagede, at computeren var væk, kørte hun straks ud og ledte efter den – men uden held. Senere har hun efterlyst den hos politiet, gennem Aarhus Universitet og på Facebook, men hendes MacBook Air er stadig ikke dukket op.

Hun har desuden forsøgt at finde den via Find My Mac, men da computeren ikke har været online, har det heller ikke givet noget resultat. Derfor udlover hun nu en dusør på 5.000 kroner til den, der kan give hende computeren tilbage. Hun indrømmer dog, at håbet er ved at være forsvundet.

»I starten tænkte jeg, at jeg måske var så heldig, at nogen havde fundet den og taget den med hjem, men nu har jeg efterlyst den så mange steder uden resultat. Så jeg tror ærlig talt ikke så meget på det længere,« siger hun og fortæller, at hun alligevel fortsætter sit arbejde og krydser fingre for et mirakel.

Computeren er en sølvfarvet MacBook Air i et sort læderchartek. Hvis du har fundet den, kan du kontakte Cathrine Jensen på trinejensen93@hotmail.com

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.