81-årige Christian Sørensen mistede mandag livet, efter han i lørdags blev ramt af et kommunalt skilt på gågaden i Horsens. Et tragisk uheld, der har efterladt familien i sorg, men også med en uforløst vrede.

Det fortæller Carsten Krohne Jacobsen, der er søn af 81-årige Christian Sørensen, til BT.

Christian Sørensen døde mandag formiddag på sygehuset i Horsens, efter han blev ramt af en to gange tre meter stor kommunal info-stander lørdag formiddag på Søndergade i Horsens, der er en gågade med normalt masser af mennesker.

Infostanderen stod fremme på gågaden i forbindelse med en tegnefestival i byen, men den væltede formentlig hen over 81-årige Christian Sørensen på grund af weekendens kraftige blæsevejr.

»Selvfølgelig er det et tragisk uheld, men jeg står også med en vrede inden i. Han var en gammel mand, men det er ikke den måde, man regner med at miste sin far. Sådan en reklame-søjle burde være fastgjort på forsvarlig vis,« siger Carsten Krohne Jacobsen.

Horsens Kommune har i flere år brugt info-standerne til kulturelle begivenheder, men har ikke tidligere oplevet problemer med dem. Det fortæller Peter Sinding Poulsen, direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked og Kultur og Borgerservice i Horsens Kommune.

»Når vi har kulturevents, så har vi informationsskilte, vi sætter op. I lørdags var de oppe, fordi vi har en tegnefestival, og så er der et af skiltene, der vælter. Det har vi ikke oplevet før, men det er nok, fordi det blæste lidt kraftigt,« siger Peter Sinding Poulsen.

Enige om at stoppe behandling

Sammenstødet med info-standeren efterlod 81-årige Christian Sørensen i ilde forfatning. Han havde et brud på en ryghvirvel, hul i hovedet, en dyb flænge i venstre arm og indre blødninger, og han svævede mellem liv og død henover weekenden, hvor den nærmeste familie – hustru, søn, datter og fem børnebørn – var hos ham på skift.

»Min far var ved bevidsthed efter ulykken, og han havde faktisk overskud til at spøge med, om vi ikke snart skulle have en øl sammen. Det var virkelig hårdt at skulle sidde i den situation, når han var så ilde tilredt,« fortæller en tydelig berørt Carsten Krohne Jacobsen.

Mandag morgen var Carsten Krohne Jacobsens mor, søster og svoger på hospitalet, og familien blev sammen enige om at stoppe for yderligere behandling. Senere mandag formiddag blev familien ringet op af hospitalet, der bad dem skynde sig tilbage til hospitalet, men klokken 11.36 åndede 81-årige Christian Sørensen ud.

»Vi var der få minutter senere. Ifølge sygeplejersken var han sovet stille ind uden smerter overhovedet. Det er trods alt rart at tænke på. Ifølge overlægen var de indre blødninger vist brudt lidt op igen. Hjertet kunne nok bare ikke klare mere. Min far skulle have været igennem en stor operation på fredag, og det tror jeg faktisk tog modet fra ham. Han havde ikke lyst til at ligge resten af sine dage i en sygeseng, og det kan man kun have respekt for,« siger Carsten Krohne Jacobsen.

Han vil samtidig gerne rette en tak til personalet på Horsens Sygehus.

»De har simpelthen gjort alt for os familie og stået til rådighed for os 24/7. Det har været så taknemmelig en oplevelse, og det har været et lyspunkt i det her mareridt,« siger Carsten Krohne Jacobsen.

Gåtur var dagens højdepunkt

81-årige Christian Sørensen boede få hundrede meter fra gågaden i Horsens sammen med sin hustru – Carstens mor – gennem 58 år. Ifølge Carsten Krohne Jacobsen var det dagens højdepunkt for faren at gå tur på gågaden.

»Han nød at sidde på bænken på Søndergade og følge med i livet derfra. Det var hans måde at leve de sidste dage på. Han elskede naturen og at være ude, så set i bakspejlet var det nok den bedste måde han døde på. Han ville slet ikke kunne holde til at ligge inden for i en seng i et halvt år,« siger Carsten Krohne Jacobsen.

»Min mor er situationen taget i betragtning faktisk meget fattet. Men hun er selvfølgelig også meget ked af den måde, som min far skulle udånde på. Vi har fået tilbudt krisehjælp af kommunen, og det har min mor valgt at tage imod,« uddyber han.

Sydøstjyllands Politi har iværksat en undersøgelse af ulykken for at klarlægge, om Horsens Kommune kan stilles til ansvar for den ulykke, der kostede Christian Sørensen livet. Derfor vil Carsten Krohne Jacobsen ikke udtale sig om eventuelt straf- og erstatningsansvar for ulykken. Heller ikke Horsens Kommune har nogen kommentarer før undersøgelsen er klar.