Caroline Fleming har fået 2,8 mio i statsstøtte til renovering af sit slot, Valdemars Slot.
Caroline Fleming har fået 2,8 mio i statsstøtte til renovering af sit slot, Valdemars Slot. Foto: Bjarke Bo Olsen

Gennem mere end ti år har Caroline Fleming, der vurderes til at være god for adskillige millioner kr., fået 2,8 mio kr. i statsstøtte.

Pengene er gået til renovering af Valdemar Slot, som Caroline Fleming ejede 80 pct. af frem til i år, mens hendes far, Niels Iuel-Brockdorff, ejede resten og nu har overtaget hele slottet igen. Det skriver Ekstra Bladet.

Caroline Fleming med sønnen Alexander

Valdemar Slot Caroline Fleming


Årsagen til statsstøtten skyldes, at Valdemar Slot er en fredet bygning, som Kulturarvsstyrelsen vurderer som bevaringsværdig. Derfor er det muligt at få tilskud fra Kulturarvsstyrelsen, når bygningen skal renoveres uanset, om ejeren af bygningen er stenrig eller ej.

Det har betydet, at Caroline Fleming bl.a. har modtaget 180.000 kr. til renovering af te-pavillionen på slottet i 2007, og der er også gået over en halv million til fritstående mure i 2009.

Caroline Fleming


Det er ikke kun Caroline Fleming, der får del i de 30 mio kr., som Kulturarvsstyrelsen hvert kan dele ud til fredede bygninger i Danmark. Også den tidligere Codan-direktør, Peter Zobel, der ejer Bækkeskov Gods på Sjælland, har tidligere modtaget et tilskud på 150.000 kr. til nye vinduer på godset.

SF mener, at velhavere, der ejer fredede bygninger, selv skal betale for alt renovering.

- Det er kun rimeligt, at velhavende selv betaler en stor del af udgiften, da man har kendt til de konsekvenser og forpligtelser, der er forbundet med at købe sig en fredet bygning, siger gruppeformand hos SF, Pernille Vigsø Bagge til Ekstra Bladet.

Hvad mener du? Skal velhavende danskere også have statsstøtte til renovering af deres fredede bygninger?

Deltag i debatten herunder.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.