Muslimsk flertal i boligforening nedstemmer mangeårig juletradition

Afdelingsbestyrelsens beslutning om, at der ikke skal bruges penge på det traditionelle juletræ i år, falder ikke i god jord blandt beboerne i Egedalsvænge i Kokkedal. Flere mener, at det går ud over børnene.

En af dem er Leila Shouti, som ville være enormt ærgerlig over, hvis ikke juletræet kommer til at stå på sin vante plads på toppen af den rød-grønne pavillion i midten af boligområdet.

- Jeg synes, det vil være synd, hvis vi skal have juletræ i år, for det er noget mine børn benytter sig af. Jeg er selv muslim, men det muslimske nytår ligger i marts, hvor der ikke rigtigt sker så meget. Så vi plejer at fejre jul - dog uden at danse om juletræet - hvor vi får god mad, og børnene får gaver, siger hun til bt.dk.

Det er et lille muslimsk flertal i bestyrelsen, der har stemt for, at der ikke skal være noget juletræ i år. Et træ, som bestyrelsen plejer at bruge 5000-7000 kroner på. Beslutningen blev truffet 31. oktober - blot tre dage efter, at der var blevet spenderet 60.000 kroner på den muslimske højtid, Eid-festen.Svend og Carla Pedersen samt datteren Connie Aalborg er heller ikke begejstrede over beslutningen.

- Det er vi meget kede af, siger familien enstemmigt i kor, mens mor Carla tager over.

- Ja, og jeg fylder 80 år 24. december, så det vil være en skam, hvis juletræet ikke står på sin plads. Det er jo også børnenes tid, hvor der plejer at være gløgg og æbleskiver, sig hun.

Det er endnu ikke lykkedes bt.dk at få fat i de bestyrelsesmedlemmer, der stemte nej til juletræet.