Mystik om gerningsmand: En af de mulige gerningsmænd præsenterede sig som et af hendes børn, erfarer BT

En pony tilhørende den kendte tv-kok og madskribent blev lørdag halshugget

Det er dagen derpå i Tisvildeleje, men chokket har ikke lagt sig. Søndag fik et hold dyrevenner at vide, at en tam, lille shetlandspony, de selv havde været med til at passe et par dage forinden, var blevet fundet halshugget på stranden. En pony, der kort forinden havde boet hos tv-kokken Camilla Plum, der blandt andet er kendt fra en række madprogrammer i DR.

- Det er så grotesk og meningsløs ondskab. Vi er alle dybt rystede og har aldrig været ude for noget lignende, lyder det fra Bea Nielsen, der bakkes op af Andrea Barbara.

De nåede at kende ponyen i tre dage, inden den lørdag aften ved midnatstid blev fundet død på stranden i Tisvildeleje med hovedet skåret af, bugen skåret op og indvoldene pillet ud.

Kælen og tam som en hund

- Den var så kælen og tam. Man kunne gå tur eller cykle med den ligesom en hund, siger Bea Nielsen, der til daglig driver en fond, der samler ind til hjemløse med hunde sammen med sin mand.

Ifølge BTs oplysninger havde den tre år gamle pony gået og græsset på et lille område ved Plums sommerhus, der ligger lige ved det sted, hvor den døde hingst blev fundet. Torsdag eftermiddag skulle Camilla Plum have foræret ponyen til en 14-årig dreng fra nabolaget. Teenageren tog derefter ponyen med hjem, hvilket ikke faldt i god jord hos drengens mor, som kender Andrea Barbara.

- Hun ringer til mig og hører, om jeg ikke kan tage mig af den, da de ikke har forholdene til at have en hest gående, siger Andrea Barbara, der ikke tøvede med at sige ja.

Hentet af to mænd

Herefter gik jagten ind på at finde et ordentligt sted, hvor den tamme pony kunne være. Først forsøgte de forgæves at få en af deres fælles veninder til at tage sig af den, men så kom Bea Nielsen i tanke om en ven, der før havde haft heste stående i sin baghave.

- Da han så ponyen, sagde han øjeblikkeligt ja. Det var intet problem for ham. Han forelskede sig straks i den, siger Bea Nielsen.

For Bea Nielsens ven blev det en forelskelse, der stoppede brat lørdag. Her kom to unge mænd og bankede på.

Ifølge BTs oplysninger præsenterede den ene sig med samme navn, som et af Camilla Plums fire børn og fortalte, at hesten var løbet hjemmefra, og at de gerne ville have ham med tilbage, mens han krammede og kyssede hesten. Bea Nielsens ven følte sig overbevist og gav ponyen til de to unge mænd. Det var sidste gang, han så den. Ved 21-tiden lørdag aften så en kvinde tre personer - to mænd og en kvinde - komme gående med dyret, som de samtidig fotograferede med et spejlreflekskamera.

Blot tre timer senere blev den hovedløse hest fundet nede på stranden, få meter fra Camilla Plums sommerhus, og politiet blev tilkaldt.

Personsammenfald

I øjeblikket efterforsker Nordsjællands Politi sagen, men allerede søndag skrev de i en pressemeddelelse, at der var et personsammenfald mellem en af de tre personer, der havde trukket hesten og hestens ejer. BT har forsøgt at få klarlagt præcist, hvilket personsammenfald der er tale om, men direkte adspurgt om familien Plum har politiet ingen kommentarer.

- Vi har sigtet tre personer, som vidner har ført os til. De er blevet sigtet for overtrædelse af dyreværns-lovens paragraf 28, siger politikommissær Henrik Sejer, der dog bekræfter, at hesten blev fundet neden for Camilla Plums sommerhus. Hestens organer skal være fundet ca. 20 meter fra kroppen, mens hovedet blevet fundet dagen efter i Plums have.

BT forsøgte i går at få en kommentar fra Camilla Plum selv, men hun afviste BTs udsendte, da vi besøgte hende på hendes gård i Helsinge. Men til Frederiksborg Amts Avis siger hun:

- Jeg kontaktede selv politiet søndag morgen for at efterlyse min hest, som jeg ellers havde haft gående ved mit sommerhus i cirka ti dage. Hvad der er sket med den, vil jeg overlade til politiet at finde ud af.

FAKTA: Sigtelsen

De tre personer, som politiet har, afhørt er sigtet for overtrædelse af dyreværnslovens paragraf 28.
Den siger, at hvis man ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt, straffes man med bøde, hæfte eller fængsel indtil 1 år.
Har forholdet haft karakter af mishandling, er straffen også fængsel indtil 1 år.
Dyreværnsloven blev vedtaget i 1991.