Værthus-ejer på Amager afviste at betale beskyttelsespenge. Det kostede hende dyrt

Smadrede ruder, molotovcocktails og gæster der blev overfaldet. Det er ifølge Camilla Jensen, der ejer værtshuset Poppen på Amager, konsekvensen af, at hun for tre år siden sagde nej til at betale 10.000 kroner i beskyttelsespenge, som Jane Pedersen fra Cafe Viking gjorde i sidste uge. Derfor sender Camilla Jensen også en advarsel af sted til kollegaen på Nørrebro.

- Det er super godt gået af hende. Jeg tager hatten af for hende, men når alt det der er færdigt, så står hun alene. Og når gæsterne ikke tør komme, så mangler du din omsætning. Hun skal virkelig være klar over, hvad hun går ind til. Jeg håber virkelig, at der er nogle, der hjælper hende. For det er simpelthen så svært og så hardcore, siger Camilla Jensen.

Molotovcocktails

Hun frygter, at hun snart må lukke sit værtshus pga. en gæld, hun ikke kan betale. Opgøret med de lokale bøller har både kostet hende kunder og materielle skader for flere hundrede tusinde kroner.

- Jeg aner ikke, hvornår de lukker mig. Jeg kører den sidste rest. men det varer ikke længe. Der er jo det i det, at jeg ingen penge tjente i de år. Jeg kunne ikke nå at opgøre skaderne, inden det skete igen. Jeg tror, listen er så lang, fortæller hun og strækker armene så langt fra hinanden, som hun kan.

Og det er ikke småting som hun og hendes gæster har været udsat for, siden det hele begyndte i 2009. En byge af indbrud, væbnede røverier og massevis af hærværk ramte Poppen, i årene efter hun sagde nej. Voldsomst gik det for sig, da værtshuset blev angrebet med molotovcocktails.

- Jeg har haft molotovcocktails, som de fyrede af lige her foran døren, så man ikke kunne komme ud. Velvidende at der er folk herinde, fortæller hun og fortsætter beretningen om uhyggelige sammenstød med bøllerne.

- Jeg har på et tidspunkt en gæst, der sidder i gårdhaven. Hun får sagt et eller andet til nogle af dem, og så kommer han med en pistol og truer hende. Han bliver dømt for det, men igen er det mig, der får repressalierne, da det jo er mine gæster.

Selv tog hun konsekvensen af urolighederne og lukkede for at undgå ballade.

- Jeg lavede en politik, hvor jeg lukkede, hver gang der var optræk til noget. Hver gang der var det mindste, så trak jeg gardinerne for, lukkede og gik. Så fortrak de, for så kunne der jo ikke ske noget, men så mistede jeg jo så dagens omsætning, siger hun opgivende.

Held og lykke, Jane

Hun forstår godt, at Jane Pedersen har sagt nej til bøllerne. Hun sagde nej af de præcis samme grunde.

- De skulle bare ikke have deres vilje. Jeg tror, det var min stolthed og min værdighed, jeg ikke ville miste. At en flok snothvalpe helt ned til 12 år skulle ødelægge det for mig.

Hun frygter, at Jane Pedersen får samme tur som hun.

- Jeg siger bare held og lykke til hende derinde. Det må jeg sige, for mit begyndte på nøjagtig samme måde. Hun har fået to brosten, jeg har fået de første 20 - i hvert fald. Så jeg tror ikke, det er det sidste, hun ser til dem. Det her er bare starten, siger hun.