Butikskæden Matas er endnu et firma i rækken, hvis navn bliver misbrugt i forsøget på at lokke danskere i en fælde. Kæden advarer på sin Facebook-side mod mails og SMS'er, som lover modtageren mulighed for et gavekort på 5.000 kroner.

Selvom det lyder lækkert med et gavekort på 5.000 kroner, så er det desværre for godt til at være sandt. Matas har ikke noget med de udsendte mails og SMS'er at gøre, og det anbefales derfor, at de slettes.

Det er en SMS som denne, en masse danskere har modtaget. SMS'en er dog falsk, og Matas understreger, at de ikke har noget at gøre med den udsendte. Det anbefales derfor, at SMS'en slettes.
Det er en SMS som denne, en masse danskere har modtaget. SMS'en er dog falsk, og Matas understreger, at de ikke har noget at gøre med den udsendte. Det anbefales derfor, at SMS'en slettes. Foto: PRIVAT
Vis mere

Matas har modtaget en lang række henvendelser, hvor folk spørger ind til de mails og SMS'er, de har modtaget, og det fik kæden til at reagere på Facebook:

'DISSE ER FALSKE og vi opfordrer til ikke at give nogen informationer. Vi har ikke noget med disse at gøre,' lyder det blandt andet i advarslen på Facebook.

»Det er jo desværre ikke første gang, at nogen misbruger en virksomheds gode navn. Vi gør hvad vi kan, for at stoppe det og finde frem til dem, der står bag,« siger informationschef i Matas, Henrik Engberg Johannsen, til BT og tilføjer:

»Frem for alt er vi kede af det på vores kunders vegne.«

Matas er langt fra de første, der bliver udsat for at få misbrugt sit navn i forsøget på at lokke danskerne til at afgive kontooplysninger eller lignende. Nets, NemID, Netflix og e-Boks er blot et par af firmaerne, der er blevet misbrugt.

​Har du modtaget en SMS, eller ved du noget andet om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.