Dagligvarerne bliver formentlig sat ned igen efter nytår
Dagligvarerne bliver formentlig sat ned igen efter nytår Foto: Henning Bagger

Prisen på ost, smør og bacon bliver lavere, når fedtafgiften fjernes efter nytår, lyder det fra flere dagligvarekæder. Ekspert tvivler dog.

Som en del af den nye finanslov bliver de omstridte fedt- og sukkerafgifter fjernet efter nytår. Det betyder, at priserne på skiveost og hakkekød bliver de samme som før, afgifterne blev indført. Det lover dagligvarekæderne Coop og Dansk Supermarked ifølge metroXpres.

Informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen lover, at prisnedsættelsen sker i det øjeblik, at kæden ikke længere skal betale afgifterne.

- Vi satte priserne op i forholdet ét til ét, da afgifterne kom, og vi sætter priserne ned ét til ét, når afgifterne bliver afskaffet, siger han til metroXpress.

Samme melding kommer fra Dansk Supermarked, hvor kommunikationsdirektør Finn Lund Andersen lover, at »priserne kommer til at falde det, som afgifterne har betydet af stigning«.

Men seniorrådgiver på Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet, Henning Otte Hansen, tvivler på dagligvarekædernes løfter.

- Erfaringen er, at prisfaldene bliver langsommelige og små i forhold til, hvor stor prisstigningen var. Og sådan er det gået hver gang i de sidste 15-20 år. Så jeg er lidt skeptisk, og jeg vil i hvert fald se det, før jeg tror det, siger han til metroXpres.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.