Arkiv: Københavns Kommune inviterer til bunkebryllup onsdag på den specielle dag 12.12.12
Arkiv: Københavns Kommune inviterer til bunkebryllup onsdag på den specielle dag 12.12.12 Foto: RADU SIGHETI

Onsdag morgen bliver der rift om pladserne på Københavns Rådhus, der slår dørene op og gør klar til bunke-bryllup.

Det er en dato, selv den mest fraværende mand formentlig vil kunne huske: 12.12.12.
På Københavns Rådhus er der i hvert fald allerede fuldt booket med giftelystne par, der skal smedes sammen på dagen med den lidt specielle dato.

SE DE SJOVE BILLEDER: VERDENS VÆRSTE BRYLLUPSBILLEDER
ELLER DE KIKSEDE: VERDENS MEST KIKSEDE BRUDEPIGER


Godt 170 har allerede bestilt tid til at blive gift, og som om det ikke var nok, har Københavns Borgerservice i dagens anledning valgt, at det skal være muligt for folk, der kommer ind fra gaden at blive gift med det samme. Og forventningen er, at der bliver travlt hele dagen fra dørene slås op kl. 10, til de lukker kl. 19.

- Det er jo lidt nyt og sjovt, sådan lidt Las Vegas-stil. Der er lagt nogle ledige tider ind, men der bliver helt sikkert run på, siger Rasmus Gorm Hansen fra Københavns Borgerservice.12-12-12


Og der er lagt i ovnen til den helt store oplevelser for de mange brudepar, der vil blive modtaget på rådhuset af et stort orkester.
Ideen om at lade folk komme ind fra gaden opstod, fordi der på datoen 11. november var så stor efterspørgsel på at blive gift, at det simpelthen ikke kunne lade sig gøre at nå alle. ‘Kun’ 153 vielser blev der til. Men i år skulle der altså være tid til alle - også dem som pludselig ryger på knæ på Rådhuspladsen i København.

SE DE SJOVE BILLEDER: VERDENS VÆRSTE BRYLLUPSBILLEDER
ELLER DE KIKSEDE: VERDENS MEST KIKSEDE BRUDEPIGER

 
Også i andre dele af landet får de travlt. Ifølge fyens.dk skal 197 par giftes på Fyn, og på rådhuset i Aarhus bliver det en særlig dag. Med 49 vielser sættes der rekord i antallet af par, der har valgt en lidt alternativ dato.

- Vi har prøvet at skabe en smule særlige rammer om dagen, for det er den sidste magiske dato i mange år. Så der vil være lidt kage, blomster uden for vielseslokalerne, en lille æresport og levende lys, siger Lene Hartig Danielsen, chef for Borgerservice i Aarhus Kommune til Jyllands-Posten.

Kender du nogen, der skal giftes onsdag? Send billede ind af brudeparret i morgen til 1929@bt.dk, så samler vi de bedste billeder fra hele landet
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.