Lyt til artiklen

Den kendte tv-vært Niels Christian Meyer alias Bubber har måtte stå til regnskab overfor sin chef på TV2 efter, at han torsdag aften blev anholdt sammen med flere andre Greenpeace-aktivister.

Bubber fik, allerede før han begyndte at følge Greenpeace-aktivister til sit program 'Danmark ifølge Bubber', besked på ikke at begå ulovligheder.

- Bubber fik at vide, at det var en betingelse, at han ikke gjorde noget ulovligt, når han var ude og optage sammen med aktivisterne, siger Sune Roland, der er hovedredaktør for faktaprogrammer på TV2.

Sune Roland talte med Bubber umiddelbart efter, at han blev løsladt og her forsikrede tv-værten, at han ikke havde gjort noget ulovligt og ikke var sigtet.

- Bubber var ikke, som nogen har omtalt, en af de aktivister, der kravlede rundt oppe i en lygtepæl. Han stod nede på jorden og holdt et banner. Han har forklaret, at han ikke længere er sigtet, siger Sune Roland.

Københavns Politi vil dog ikke bekræfte, at Bubber har fået frafaldet sin sigtelse. Ifølge pressecentret er 22 Greenpeace-aktivister sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Mens de tre aktivister, der skaffede sig adgang til dronningens gallamiddag på Christiansborg, er sigtet for ulovlig indtrængen.