ARKIVFOTO 2013 af Copenhagen Pride
ARKIVFOTO 2013 af Copenhagen Pride Foto: Nikolai Linares

Det er af gode grunde ikke gået upåagtet hen, at DR har valgt at ansætte en såkaldt mangfoldighedskonsulent til den grotesk høje løn af 2,1 mio. kr. om året. Helt præcis tager Gitte Rabøl den løn, hun modtog som i sin stilling som mediedirektør med over i en ny stilling med den fine titel.

Hendes første opgave kunne meget vel være at se på, hvordan det går med mangfoldigheden i forhold til sagen om DR og den årlige homoseksuelle byfest, Copenhagen Pride.

01

Det har udviklet sig til en tradition i København, at ansatte i forskellige firmaer deltager i Copenhagen Pride, med bannere og andre former for markeringer. Det gælder også offentligt ansatte som f.eks. politibetjente og brandmænd.

Men DR har fundet det nødvendigt at henstille til sine mange ansatte, der måtte deltage i Copenhagen Pride, at gøre det som enkeltpersoner. De må altså ikke skilte med at de er ansatte i DR.

»Af hensyn til uafhængigheden er det min anbefaling, at DR-ansatte, der deltager i Priden, er med som privatpersoner - ikke som repræsentanter for DR,« siger DRs etikchef Inger Bach til fagbladet Journalisten.

Men udover, at man må sige: ’Come on, det er 2017’, rejser DRs beslutning spørgsmålet: hvori består frygten mht. uafhængighed helt præcis? At en medarbejder fra ’Den store bagedyst’ kunne mistænkes for fylde programmet med særlige homoseksuelle opskrifter? Eller måske nærmere at en medarbejder fra DR Nyheder kunne mistænkes for at dække religiøse miljøer, der ikke anerkender homoseksualitet, særlig kritisk?

Og helt ultimativt. Betyder det, at DR-medarbejdere, der dækker det, der har udviklet sig til det, som homoseksuelle selv kalder ’bøssernes juleaften’, nemlig Melodi Grand Prix, ikke længere må skilte med deres ansættelsesforhold.

Dén udfordring bliver dæl’me stor.

- Jae

SMS

Hitter på Facebook