BT kunne tidligere i dag fortælle, hvordan chefen for DR’s ensembler Kim Bohr i 2012 ansatte sin nære bekendt Klaus Ib Jørgensen som chef for Underholdningsorkestret uden at stillingen blev slået op.

Et forhold DR beklager og erkender var i strid med loven efter først at have hævdet, at alt var foregået efter reglerne.

Nu viser det sig, at den person, som Klaus Ib Jørgensen afløste, Tatjana Kandel, fik en nyoprettet stilling som repertoirechef, som heller ikke blev slået op.

Tatjana Kandel sidder i øvrigt bestyrelsen i nodeforlaget Edition S - hvor Kim Bohr også har siddet og Klaus Ib Jørgensen i en årrække var direktør - og har gjort det siden 2012.

Kim Bohr
Kim Bohr Foto: Bjarne Bergius
Vis mere

Ifølge DR blev jobbet ikke slået op, fordi der blot var tale om en ‘intern organisationstilpasning med ændrede ansvarsområder’. Ifølge Karen-Margrethe Schebye, der er advokat og partner i SJ Law og ekspert i ansættelsesret, må ledelsen godt ændre på opgaverne i en stilling, men ændres der grundlæggende på stillingen, så skal den slås op.

»Det tyder på, at DR har en lige lovlig kreativ fortolkning af, hvad der kan karakteriseres som organisationsændringer.

Ud fra det foreliggende ligner det en forfremmelse til en ledig chefstilling, og det må DR ikke gøre, uden at jobbet slås op,« siger Karen-Margrethe Schebye.

DR holder fast i, at det ikke var nødvendigt at slå Tatjana Kandels stilling op.