Lyt til artiklen

30.800 kroner pr. næse. Det var, hvad 15 offentligt ansatte - herunder byrådsmedlemmer, kommunale chefer, embedsmænd og sekretærer - brugte på en seks dages studietur til Nordamerika.

Det skriver Jyllands-Posten.

De offentligt ansatte var fra 20. til 26. august i år på en studietur, hvor de både skulle besøge Vancouver i Canada og dernæst i Portland i USA.

Og her blev der altså ikke sparet på pengene.

På et besøg på restaurant Higgins Restaurant & Bar i Portland lød regningen nemlig på næsten 18.000 kr. for syv flasker vin og 13 New York Steaks-bøffer med mere.

Luksushotel i hjertet af Portland

Hotellet i Portland, som de 15 medarbejdere fra teknisk udvalg i Aarhus Kommune skulle bo på, kalder dem selv for et ’luksushotel i hjertet af Portland’.

Og som de fleste andre luksushoteller, så betaler man også en pebret pris for den luksuriøse stil. Et værelse kostede ifølge Jyllands-Posten intet mindre end 2.475 kr. pr. nat inkl. morgenmad.

Pool på Metropolitan Hotel i Vancouver.
Pool på Metropolitan Hotel i Vancouver. Foto: Metropolitan Hotel Vancouver.
Vis mere

Inden hotellet i Portland havde de offentlige ansatte overnattet tre gange på det canadiske hotel Metropolitan Hotel i Vancouver, der også har luksuøse tiltag som indendørs swimmingpool, sauna, squashbane og fitnesscenter.

Skulle skaffe inspiration

Ifølge et notat fra teknisk udvalg, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, skulle rejsen bruges til at drøfte bystrategi og politisk lederskab, besøge byer 'med klare bymæssige identiteter og klare bystrategier' og opleve bylivet i de to storbyer.

Lars Boje Mathiesen, som er byrådsmedlem for det nye parti på højrefløjen ’Nye Borgerlige’ i Aarhus, mener, at 2.475 kr. pr. nat på et hotel er 'forkert brug' af kommunale midler.

»Det er helt vanvittig frås med skatteborgernes penge. Længere er den ikke. Det hører ingen steder hjemme,« siger han til Jyllands-Posten.

Hotelværelse på Metropolitan Hotel i Vancouver.
Hotelværelse på Metropolitan Hotel i Vancouver. Foto: Metropolitan Hotel Vancouver
Vis mere

Fungerende teknikrådmand Camilla Fabricius fra Socialdemokratiet medgiver overfor Jyllands-Posten, at værelsesprisen på 2.475 kr. pr. nat er et højt beløb. Men hun henviser til, at der hos Kommunernes Landsforening ikke findes generelle retningslinjer for, hvor stort et beløb en kommune må bruge til hotelovernatning i udlandet. Det afgørende er, at det er økonomisk forsvarligt.

»Jeg ved ikke, om Lars Boje Mathiesen er bekendt med programmet for studieturen, men hvis man ser det, vil man kunne se, at der har været tale om et godt, indholdsrigt og tætpakket program, hvor der var lagt op til, at vi skulle have masser af viden med hjem. Det faglige indhold har været vægtet højt, og udbyttet har været højt,« siger hun til Jyllands-Posten.