Lyt til artiklen

De fleste brudepar bliver en anelse nervøse, når klokkerne begynder at bimle. Men for en 43-årig mand fra Vejle har bukserystelserne nok været lidt ud over det sædvanlige, da han for godt tre år siden ja til sin udkårne med efterfølgende stor fest på det mondæne Hotel Munkebjerg i Vejle.

Hvad, kun han vidste, var nemlig, at han aldrig ville kunne betale den regning på 60.000 kroner, der kort efter ville havne i postkassen.

En måned inden brylluppet var han gået personligt konkurs og havnet i RKIs register, men det skulle ikke stå i vejen for den store dag. Derfor fik alle gæsterne lov at spise, drikke og feste som planlagt. Da regningen kom, blev den blot ignoreret.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad blev lykønskningerne hurtigt blandet med rykkerbreve og forslag om afdragsordninger fra det stadig mere frustrerede hotel. Alt sammen uden reaktion fra den nu lykkeligt gifte gom.Kort efter sin første bryllupsdag blev han dømt til at betale de 60.000 kroner, men hans plads i retten var tom, og dommen fik ikke så meget som en krone til at rulle ud af den hermetisk lukkede tegnebog.

Dermed fik Munkebjerg Hotel endelig nok. Den 43-årige vejlenser blev meldt til politiet for bedrageri, og forleden fik han så endelig sin dom.
 
- Du må bestemt have vidst eller formodet, at du ikke ville kunne betale, og derfor bliver du dømt for bedrageri, sagde dommeren og kvitterede for forseelsen med to års fængsel.Holder den 43-årige mand sig på måtten så længe, slipper han dog for at ruske tremmer. I stedet skal han så blot udføre 50 timers arbejde for samfundet.

Spørgsmålet er så, hvem der ler sidst.