Efter et par uger med lidt mildere temperaturer bliver det nu koldt igen. Arkivfoto.
Efter et par uger med lidt mildere temperaturer bliver det nu koldt igen. Arkivfoto. Foto: Ali Shahrokhtash

Efter en periode med lidt mildere temperaturer er vintervejret nu på vej tilbage - og weekenden kommer til at byde på sne.

- Det ser ud som om, det bliver en weekend med lokale snebyger, og især Bornholm får en del sne. Fredag falder der mellem fem og 10 centimeter sne, og så falder der endnu mere natten til lørdag og selve lørdag. Så de får nok en del sne derovre, fortæller meteorolog hos DMI, Lars Henriksen.

Han spår, at Bornholm får decideret kælkevejr, men det er lidt usikkert, hvor danskerne ellers skal finde kælken, huerne og vanterne frem. I Østjylland, på Fyn og på Vestsjælland er der dog gode chancer for snebyger fredag.

- Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der nogle steder kan nå at komme omkring fem centimeter, siger Lars Henriksen og fortæller, at København nok ikke får de store mængder sne, men at der måske kommer lidt i Nordsjælland.

Der kommer desuden til at være dagsfrost hele weekenden. Temperaturerne kommer til at ligge mellem frysepunktet og et par graders frost om dagen, og om natten kan det godt blive mellem to og syv minusgrader. Derfor kommer den faldne sne til at blive liggende.

Næste uge ser også kold ud, og ifølge Lars Henriksen kommer det kolde vejr til at fortsætte helt ind i marts, mens der dog også vil komme mildere perioder indimellem.

Men selvom temperaturen daler, byder weekenden også på solskin.

- Det ser ud til, at selvom der kommer snebyger rundt omkring, så kommer der også en del sol, så det bliver ikke nogle helt kedelige uger. Der kommer dog ikke så meget sol på Bornholm på grund af det heftige snevejr, siger Lars Henriksen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.