Et øjenvidne er flov over sine medfans, der chikanerede kvindelig flaskesamler før fodboldkampen mellem Brøndby og FC København

Brøndbyfan Danny Liliendal er rystet og flov over sine blågule medfans. Før søndagskampen mod FC København var han vidne til, hvordan flere af hans medfans hånede og nedgjorde en kvindelig flaskesamler.

- Det var decideret flovt. Hele episoden var en lang hoveren og offentlig udstillen af hende, men hun tacklede det pænt, siger Danny Liliendal, der efter at have provianteret i en nærliggende kiosk var vidne til episoden på Halmtorvet i København.

- Vi kunne høre, at der var nogle der råbte ‘prøv at se’, grinte og tog billeder af en kvinde, der gik i noget vand og samlede pant. Jeg tog selv et billede fordi jeg syntes, det var synd for hende, forklarer han, der også har sendt sit eget billede til bt.dk.

Se også videoen: Fodboldfans trækker et spor af hærværk og affald gennem byen

Episoden på Halmtorvet er blevet offentligt kendt, fordi en journalist fra Radio24syv delte et billede af optrinnet på de sociale medier. Siden har både Brøndby- og FC København-fans skændtes om, hvad der egentlig foregik på stedet.

Nogle skriver, at fodboldtilskuerne forsøgte at hjælpe kvinden, mens andre påstår, det var ren chikane. Ifølge Danny Liliendal var der tale om det sidste.

- Der var nogle, der skubbede til hende, hældte øl ud over og satte klistermærker på hende. Det værste var næsten, at man kastede flasker i vandet, så det sprøjtede op på hende, og én ramte hende også på knæet. Der var en masse tyskerdåser uden pant, som hun måtte vade igennem. I stedet for at give hende flaskerne med pant var der nogle, der smadrede dem for næsen af hende, beskriver han.

Læs også: Hvad sker der her: Kaster Brøndby-fans dåser efter samler?

Det værste var næsten, at politiet passivt lod det hele passere, siger han. Flere grupper af politibetjente stod og snakkede kun få meter fra det sted, hvor chikanen fandt sted.

- Der var to kvindelige betjente i slutningen af 20’erne eller i starten af 30’erne, der fik taget billeder med de unge fodboldfans. Imens skete det her lige bag betjentene, men politiet greb ikke ind, lyder det fra Brøndby-tilhængeren, der er mindst lige så skuffet over politiets passivitet som sine egne medfans.

- Det kan godt være, at der er nogle der bliver sure på mig nu, men så må de lære at opføre sig ordentligt. Det, der skete i dag, det var bare for meget, lyder det fra den skuffede tilskuer.

Brøndby IF tabte søndagens klassikerbrag mod FC København med 0-1.