Dawn og Kala på henholdsvis to og fem år blev søndag aften bedøvede af indbrudstyve.
Dawn og Kala på henholdsvis to og fem år blev søndag aften bedøvede af indbrudstyve. Foto: Privatfoto

Britt Johansen havde sammen med sin mand og to børn kun været væk i tre timer, da de søndag aften kom hjem til deres hus i Aabybro i Nordjylland. I mellemtiden havde indbrudstyve bedøvet deres to store hunde og tømt hjemmet for værdier.

Det var en ubehagelig oplevelse, der ventede 32-årige Britt Johansen, da hun trådte ind i sit hjem søndag aften efter at have været på besøg hos sin mor for at spise aftensmad.

Jesper Kjær Ries

Det flød med kasser i hele stuen, det gik hurtigt op for Britt, at der havde været ubudne gæster på besøg. Hernæst gik et chok for alvor gennem kroppen på hende, da tingene ikke var som de plejede med familiens højtelskede hunde.

»Vores to hunde er normalt lukket inde i stuen. Men døren til stuen var åben, og det var kun den ene hund, der kom luskende hen mod os. Jeg var sikker på, at det værst tænkelige var sket med vores anden hund,« siger Britt Johansen til BT.

Da hun bevægede sig videre hen til deres udestue, fik hun til sin store lettelse øje på den anden hund, som var blevet spærret inde. Lettelsen blev dog hurtigt afløst af afmagt og fortvivlelse.

zorbaaarhus

»Den ene af hundene lagde sig bare ned og sov midt på gulvet. Det ville den aldrig gøre normalt. Jeg kunne også se på begge hundene, at de ikke kunne styre deres bagben. Der var noget helt galt. Først var jeg bange for, at de var blevet gennemtæsket,« siger Britt Johansen.

Hundene er af racen Fransk Mastiff, og ifølge Britt Johansen er de normalt meget vagtsomme. Hun og resten af familien har altid været sikre på, at hundene ville sikre deres hjem mod indbrudstyve.

Artiklen fortsætter under billedet...

Da politiet ankom til huset, tog Britt hundene på to og fem år med til dyrlægen. Dyrlægen kender de to hunde særdeles godt, og hun kunne straks se, at der var noget helt galt. Da hundene ikke havde nogen tegn på fysisk vold, kunne hun konstatere, at de havde fået en form for bedøvende middel. De fik hver en indsprøjtning, så de kunne kaste det hele op, fortæller Britt Johansen.

Det er endnu ukendt, hvilket stof hundene havde fået, men ifølge Britt Johansen kunne dyrlægen fortælle, at de skulle være glade for, at hundene var så store. Ellers var det ikke sikkert, at de havde overlevet.

zorbaaarhus

Tyvene brød ind gennem et vindue på børneværelset, og de stjal blandt andet to iPhones, to iPads og en del dyrebare smykker.

Britts teori er, at indbrudstyvene har stået i døren ind til stuen og fodret hundene med et bedøvende middel.

Ifølge Hjørring lokalpoliti var det en usædvanlig situation.

»Det er længe siden, at vi har set noget lignende, og det er helt tydeligt, at gerningsmændene har været forberedte og grundige,« siger Søren Bach, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Hjørring.

Tirsdag har hundene det under omstændighederne godt, og de er begge ved at være sig selv igen. Den ene er ifølge Britt Johansen meget psykisk medtaget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.