Det var tæt på. Havde Britt Gunnertoft ikke ad omveje hørt, at hendes egen far var død, var hun nær ikke kommet med til hans begravelse. Kommunen havde sendt hende en besked om det i hendes e-boks, men da hun ikke havde reageret på den, var man gået i gang med at arrangere hans bisættelse.

Det skriver JydskeVestkysten.

Tilfredsheden med Kolding Kommunes fremgangsmåde ligger derfor på et meget lille sted for social- og sundhedsassistent Britt Gunnertoft.

Hendes far - Gert Gunnertoft - blev fundet død i sin lejlighed i Kolding den 10. maj af en hjemmehjælper. Han blev 62 år.

Ifølge datteren levede han et stille og tilbagetrukket liv. Han havde ikke mange pårørende og slægtninge, men hans fortrolige var værtshusholderen det sted, han tit frekventerede.

»Men jeg havde da jævnligt kontakt med ham via telefonen,« fortæller hun til JydskeVestkysten.

Afviser at have begået fejl

Alligevel var det ad omveje, hun fik at vide, at hendes far var død.

Da hun kontaktede en bedemand, fandt han ud af, at kommunen allerede var gået i gang med at arrangere en bisættelse.

Kommunen havde sendt en besked til Britt Gunnertoft om dødsfaldet i hendes e-boks, men den havde hun ikke fået åbnet, forklarer hun.

Selv afviser Kolding Kommune, at der er sket en fejl. Flere gange om dagen havde man forsøgt at ringe til datteren, men hun tog den ikke, forklarer sagsbehandler Armela Boskoviz til JydskeVestkysten.

Kommunen valgte ikke at indtale en besked om faderens død på hendes telefonsvarer, da man var usikker på, om nummeret nu også tilhørte hans datter. Derfor sendte man en besked til hende i e-boksen.

»Datteren har kunnet se vores nummer, men da hun ikke ringede tilbage efter rigtig mange telefonopkald, valgte vi at sende en digital besked. Da det varede længe, ingen datteren kontaktede os, gik vi i gang med at arrangere begravelse. Den afdøde kunne jo ikke i ugevis ligge død i sit hjem,« siger Armela Boskoviz.

Britt Gunnertoft nåede at få standset kommunens bisættelse. I stedet er hendes far blevet kremeret og hans urne nedsat under overværelse af hende og hendes søster.