Den norske højesteret vil ikke behandle Breiviks klager over forholdene i det fængsel, som nordmanden afsoner i. Det skriver Reuters.

Anders Breivik mener, at den norske stat har krænket massemorderens menneskerettigheder. Det afviste landsretten i marts, og nu har højesteretten altså afvist at behandle hans anke.

Breivik stævnede i 2016 den norske stat for brud på artikel 3 og 8 i den europæiske menneskerettighedskonvention, og det fik han medhold i af Oslo Tingrett, Norges byret.

Byretten gav altså Breivik ret i, at han var blevet behandlet nedværdigende i forbindelse med hans afsoning. Den norske stat ankede dog afgørelsen til landsretten i Norge, og de omstødte altså byrettens afgørelse. Det var den afgørelse, som Breivik ankede til højesteret, der altså har nægtet at prøve hans sag.

Nu fortæller massemorderens advokat, Øystein Storrvik, at sagen vil blive anket til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Breivik er blandt andet utilfreds med at være blevet anbragt i isolation i længere perioder. Han blev idømt 21 års forvaring, efter han den 22. juli 2011 dræbte 77 mennesker.