Da bogen ’Sådan får man et barn’ udkom for omkring 40 år siden i de frisindede 70’ere, var formålet oplysning om seksualitet og nedbrydning af tabuer.

Men til stor overraskelse for den 69-årige danske forfatter Per Holm Knudsen er der nu opstået en voldsom debat på internettet om den gamle danske børnebog.

Billederne fra bogen er således blevet delt over 150.000 gange på Facebook, hvor mange brugere udtrykker forargelse over illustrationerne, der ganske simpelt viser, hvordan far og mor dyrker sex og får en baby.

»Det er kontroversielt. Det havde ikke været nødvendigt at vise den seksuelle del. Mine børn kommer ikke til at læse den,« skriver Trenisha Chapman eksempelvis.

Læs også:

Se også:

En anden bruger er endnu mere rasende:

»De skide liberale…brænd de bøger!,« lyder det fra Fred Hornedo.

BT har talt med forfatteren Per Holm Knudsen, der er sexolog og psykoterapeut. Han trækker selv lidt på smilebåndet over al opmærksomheden:

»Det kommer lidt bag på mig. Men sex kan jo både være en fornøjer og en forarger,« siger Per Holm Knudsen til bt.dk.

Han fortæller, at der også var ballade, dengang bogen udkom.

»Den var oppe at vende i Folketinget, og Kristeligt Folkeparti ville have forbud mod den. De ville ikke have, at den skulle ud på bibliotekerne.«

Han ser den seneste debat på nettet som udtryk for ”en tilbagevendt puritanisme”:

»Frisind og kultur har ikke den samme rytme overalt i verden. Det, vi ser nu, er en tilbagevenden til puritanismen. Og man kan også se tendensen her i Danmark. For eksempel debatten omkring nøgenbadning på stranden eller drenge, der ikke må bade sammen med deres mor i svømmehallen. For en ældre herre som mig er det lidt mærkeligt at se, at alle de ting, vi kæmpede for dengang, bliver rullet tilbage,« siger Per Holm Knudsen.

Bogen ’Sådan får man et barn’ kan stadig købes i butikkerne i en dansk udgave.