Julefreden lader til at have lange udsigter her på Egedalsvænge i Kokkedal.
Julefreden lader til at have lange udsigter her på Egedalsvænge i Kokkedal. Foto: Bax Lindhardt

Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) blander sig nu i juletræs-striden i Egedalsvænge i Kokkedal. Han opfordrer til, at man bevarer juletræstraditionen.

- Jeg respekterer 100 procent beboerdemokratiet. Men som borgmester for hele Fredensborg Kommune vil jeg gerne opfordre bestyrelsen til at genoverveje sin beslutning, så der kan komme et andet og bedre fokus på Kokkedal og det naturskønne område, som Egedalsvænge ligger i.

Sådan skriver Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i et åbent brev til bestyrelsen for bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal tirsdag.

Egedalsvænge er blevet landskendt den seneste uge, efter et muslimsk flertal i bestyrelsen valgte at stemme nej til traditionen om at opsætte et juletræ i boligområdet. Det har siden ført til en regulær juletræs-strid, der kulminerede, da journalister fra TV2 søndag fik smadret en sendevogn, da de var kørt ud for at lave interview i området.

Egedalsvænge får alligevel et juletræ

Men det dårlige ry skal der laves om på. Og derfor opfordrer Thomas Lykke Pedersen til, at bestyrelsen alligevel giver borgerne deres juletræ.

- Jeg har valgt at skrive brevet, da jeg er bekymret over sagen om det her juletræ, og jeg opfordrer til at genoverveje beslutningen, så der igen kan komme fred og ro i området, siger borgmesteren til bt.dk. Han mener, at bestyrelsen i Egedalsvænge måske var lidt for hurtige, da den traf beslutningen om at skrotte juletræstraditionen.

- Jeg håber naturligvis lige, at man reflekterer over den beslutning, tilføjer han.

pia k

Thomas Lykke Pedersen opfordrer desuden i sit brev til, at bestyrelsen for Egedalsvænge tager afstand til det hærværk, der skete på TV2s sendevogn i søndags.

- Det, synes jeg, ville være på sin plads, og det, tror jeg, de vil, lyder det fra Thomas Lykke Pedersen, der trods urolighederne afviser, at man bør være bekymret for at færdes i Egedalsvænge.

- Egedalsvænge er ikke et farligt sted at være. Nogle gange blusser tingene lidt op, og sindene kommer lidt i kog, og det oplevede vi desværre i sidste weekend.

Til BT julekrise på Egedalsvænge i Kokkedal

Egedalsvænges bestyrelsesformand Karin Leegaard Hansen siger til bt.dk, at hun først vil udtale sig efter et bestyrelsesmøde i morgen aften.

Det er ikke lykkedes at træffe Steffen Morrild, der er direktør for boligselskabet 3B, som administrerer lejlighederne i Egedalsvænge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.