Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), vil spærre af for biltrafikken om aftenen og natten i Indre By for at sætte en stopper for chikane af homoseksuelle.

Homoseksuelle føler sig i stigende grad utrygge ved at færdes i København om natten. Derfor vil kommunens beskæfgigelses- og integrationsborgmester, Anne Mee Allerslev (R) nu have spærret af for biltrafikken i Latinerkvarteret i de sene nattetimer torsdag, fredag og lørdag, skriver Politiken.

De homoseksuelle oplever, at blive udsat for spyt, skældsord, og folk, der kaster ting efter dem fra hurtigt forbipasserende biler, når de færdes i nattelivet i hovedstaden.

Samtidig viser kommunens såkaldte tryghedsindeks, at netop Latinerkvarteret og området omkring er en af de bydele i København, hvor borgerne føler sig med utrygge.

»Vi har kunnet se på vores tryghedsindeks, at det her område har brug for en markant og intensiveret indsats. Og vi har fået bekræftet fra det homoseksuelle miljø, at der er et problem i det her område«.

»Vi hører, at der her er et meget råt og meget utrygt nattemiljø med mange voldelige overfald«, siger integrationsborgmesteren, som nu har fremsat et forslag i Borgerrepræsentationen om at forbyde gennemkørslen af biler i området om natten og sikre mere belysning, siger Anna Mee Allerslev til avisen.

De Konservative mener ikke, at man kan stoppe hadforbrydelser mod homoseksuelle ved at forbyde biler.

”Jeg tror ikke, bilister laver flere hadforbrydelser end andre, så det er svært at se, hvad det skulle hjælpe at lukke nogle gader for biler. Jeg har derimod en klar forventning om, at politiet beskytter borgerne mod den slags forkastelige overfald, som nogle homoseksuelle har oplevet. Så den mest oplagte løsning er en øget politiindsats i bylivet”, siger Rasmus Jarlov (K).