Juletræet har været en årelang tradition i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal midt i bebyggelsen hele december måned. I år bliver det dog anderledes. Et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har i år afvist at bruge de 5000-7000 kr., et juletræ koster Beslutningen blev truffet blot tre dage efter, at der var blevet brugt 60.000 kr. på en stor Eid-fest - med hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg -og det har bragt sindene i kog i Kokkedal.
Juletræet har været en årelang tradition i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal midt i bebyggelsen hele december måned. I år bliver det dog anderledes. Et lille muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen har i år afvist at bruge de 5000-7000 kr., et juletræ koster Beslutningen blev truffet blot tre dage efter, at der var blevet brugt 60.000 kr. på en stor Eid-fest - med hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg -og det har bragt sindene i kog i Kokkedal. Foto: Bax Lindhardt

Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, beder nu afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge om at genoverveje 'nej' til juletræ.

Da et smalt muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge sagde nej til at bruge 5-7.000 kroner på et juletræ - selvom man tre dage forinden havde brugt 60.000 kroner på den muslimske ramadan-fest, havde de næppe forestillet sig, at det ville sætte gang i en sand mediestorm.

Men siden beslutningen er blevet offentlig kendt, har både folketingspolitikere og ministre været på banen, og nu er det så Fredensborg Kommunes borgmesters tur til at give sit besyv med i sagen.

- Jeg har stor respekt for beboerdemokratiet. Men jeg mener, at bestyrelsen har truffet en forkert beslutning, og jeg vil derfor opfordre dem til at genoverveje beslutningen, når de mødes igen i næste uge. Som vi bør vise respekt for muslimernes Eid-fest, er julen også en tradition, som muslimer bør vise respekt for. Demokrati, dialog og tolerance går efter min mening hånd i hånd, og de værdier kan ikke gradbøjes, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) i en pressemeddelelse.

Dermed lægges der yderligere pres på lokalbestyrelsen, der indtil videre har nægtet at udtale sig offentligt om beslutningen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.