Vedbæk Strandvej 404 (det gule hus) hvor Kenneth Schwartz angiveligt holder til.
Vedbæk Strandvej 404 (det gule hus) hvor Kenneth Schwartz angiveligt holder til. Foto: Nils Meilvang

Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen, der er under konkurs, bor i luksusvilla på Strandvejen og cruiser rundt i en Porsche cayenne.

- Det undrer mig, at når nu Kenneth Schwartz er under konkurs, at det så skulle være nødvendigt at bo i et stort hus deroppe på Strandvejen.

Ordene kommer fra højesteretsadvokat og kurator Anne Birgitte Gammeljord. Manden hun taler om er ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen.

Men faktisk er det slet ikke unormalt, at de rige undgår at gå på røven.

I følge Anne Birgitte Gammeljord, er Schwartz under konkurs 'med en lang række af sine selskaber.' Blandt andet Thorion Invest og Europolitanian.

Derfor undrer det boets kurator, at fallenten Schwartz bor på en af landets dyreste veje, i en stor villa.

- Og så vidt jeg har ladet mig fortælle, så kører han også i en Porsche Cayenne. Den er ikke registreret som en del af konkursboet, så den må være leaset, siger hun til bt.dk.

Synes du det er dårlig moral af folk som Schwartz at leve under så luksuriøse forhold, når de er under konkurs?

- Lad mig sige det sådan, at det pæneste ord, jeg kan finde for det, er nok, at jeg undrer mig, siger Anne Birgitte Gammeljord.

Kurator oplyser i øvrigt, at Kenneth Schwartz har haft et andet hus - ligeledes på Vedbæk Strandvej - men at det nu er på tvangsauktion som en del af konkursboet.

Bt.dk kan bekræfte at Kenneth Schwartz kører en Porsche Cayenne. I hvert fald stod der en sådan model parkeret på hans adresse Vedbæk Strandvej 404, da vores fotograf slog et smut forbi onsdag. 


Kenneth Schwartz er i forvejen kendt for at være vild med rigtigt dyre luksusbiler.

Hans advokat Robert Mikelsons har før til DR fortalt, at hans klient har det samme forhold til at luksusbiler som andre har til at købe nye skjorter.

Men det er til gengæld også ejendomsspekulantens trang til biler, der har bragt ham i uføre.

Schwartz er i dag sigtet af skattevæsenet for forsøg på at svindle med registreringsafgiften til to styk Lambiorghinier, to Bentley'er samt en Porsche.

Bilerne blev i sin tid købt af Kenneth Schwartz tyske selskab, hvilket betyder at der ikke blev betalt registreringsafgift, men Kenneth Schwartz kunne ikke lade være med at lufte bilerne i Danmark. Og det er ikke lovligt, når det eneste formål med selskabet var at købe bilerne, mener skattevæsenet.

Schwartz er endvidere anklaget for at handle ejendomme med sig selv til stærkt opskruede priser, for at undgå at betale skat.

Det bestrides dog af hans advokat, Robert Mikelsons, der til dr.dk har sagt, at 'selskaberne er ført tilbage igen'.

Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra Kenneth Schwartz Thomsen.

Hans advokat vil ikke kommentere kurator Anne Birgitte Gammeljords undren.

gravsten

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.