Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hele bygningen blev evakueret og undervisningen indstillet, da Aarhus Universitet på Fuglesangs Allé fredag formiddag modtog en bombetrussel.

- Klokken 10.09 modtog vi en anmeldelse om bombetrussel mod Handelshøjskolen, der havde modtaget et brev via Post Danmark. Vi tog straks derop og foretog en evakuering af samtlige lærere og elever. De eneste, der er derinde lige nu, er politi med bombehunde, fortalte politikommissær ved Østjyllands Politi Mogens Brøndum til Berlingske Nyhedsbureau umiddelbart efter evakueringen.

Politiet kunne dog afblæse bombealarmen kort før kl. 15 fredag eftermiddag, efter at de havde gennemsøgt bygningen, oplyser Østjyllands Politi til BNB.

Eksamen aflyst

Handelshøjskolen ligger på Fuglesangs Allé 4 og er en del af Aarhus Universitet. I alt går der ca. 6000 studerende på den del af universitetet, der også huser 300-400 administrative og videnskabelige medarbejdere. Ca 60 procent af dem var til stede i bygningen fredag ifølge prodekan Peder Østergaard.

Bombetruslen gik ud over en stor gruppe elever, der skulle have været til eksamen i dag.

- Der skulle have været eksamener her til formiddag samt i eftermiddag, men de er alle blevet aflyst. Så nu er de fleste af de evakuerede folk gået hjem, forklarede prodekanen til bt.dk efter evakueringen.

Politiet har endnu ingen mistænke afsendere af brevet med truslen, der lige nu er ved at blive undersøgt, fortæller Mogens Brøndum.

Efterforskningen fortsætter således med henblik på at finde frem til afsenderen.

Andre læser også