»Stop nu kællingeriet, bøsser!« Sådan harcelerer Jim Lyngvild over homoseksuelle, der ikke forstår, hvorfor andre homoseksuelle kan finde på at sætte krydset ved Dansk Folkeparti. Copenhagen Pride, der repræsenterer homoseksuelle, svarer nu igen på Jim Lyngvilds opsang.

Den flamboyante Jim Lyngvild er harm over, at visse homoseksuelle retter skytset mod andre homoseksuelle, blot fordi de stemmer Dansk Folkeparti. Han er så fortørnet, at han i en videohilsen på Facebook sender en svada af sted mod sine seksuelt ligesindede medborgere.

»Hold nu kæft! Føl din respekt, kæmp for den, vær god mod dyr, og så kan det være, vi kan begynde at elske dig, men sgu' ikke fordi, du står olieindsmurt en på blokvogn,« harclerer mediepersonligheden på sin Facebook.

En række homoseksuelle er undrende over for andre homoseksuelles partivalg set i forhold til, hvilke kommentarer DF-profiler er kommet med i årernes løb. Lørdag konfronterede tv-værten Hans Pilgaard Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencker på Facebook, om hun stadig mener, at det er unaturligt at være homoseksuel, som hun i 2013 i Metroxpress blev citeret for. Hun valgte at slette Hans Pilgaards opslag uden at svare.

Jim Lyngvilds kritik af homoseksuelle møder modstand hos Copenhagen Pride. De kalder hans kritik for homofobisk og fortæller, at de har behov for at svare igen, fordi videoen er blevet set over 70.000 mennesker. De fremhæver i en lang tekst, at partiet er imod homoseksuelles ret til at adpotere og blive viet i kirken, transpersoners ret til et juridisk kønsskifte og ikke mindst Mette Hjermind Denckers kommentar.

»Det er klare holdninger og udtalelser fremført af DF’s folketingsmedlemmer og den tidligere partiformand, og vi har ikke i sinde at forfalde til at betegne nogle af disse som idioter - uanset hvor uenige vi måtte være. Det er udtalelser og holdninger fra fremtrædende DF-politikere, og det er med stor sandsynlighed med baggrund i disse, at mange LGBT-personer udviser bekymring nu efter valget, hvor DF er blevet Danmarks næststørste parti. Det synes vi er fuldt ud forståeligt, og vi undres over at du ikke udviser forståelse og empati for disse oprigtige bekymringer,« skriver Copenhagen Pride på Facebook.

Copenhagen Pride undrer sig over, at Jim Lyngvild i videoen fortæller, at han heller ikke selv bryder sig om homoseksuelle og ikke vil have betegnelsen trukket ned over hovedet.

»Du siger, at homoseksuelle ikke automatisk bare skal respekteres, og du forklarer dernæst (meget rigtigt), at man ikke kan knalde sig til respekt. Men det er der nu heller ingen LGBT-personer, som vi kender til, der prøver på. Til gengæld mener vi, at alle mennesker fortjener respekt som udgangspunkt og skal respekteres for dem, de er,« skriver de videre.

Jim Lyngvild har endnu ikke kommenteret Copenhagen Prides utvetydige kritik. Debatten om Dansk Folkepartis holdning til homoseksuelle blussede for alvor op søndag, da Hans Pilgaard ville have svar på DF's holdning til homoseksuelle, og nu melder Jim Lyngvild, der offentligt støtter partiet, sig ind i kampen.

Om det har noget med sagen at gøre, at Jim Lyngvild og Pia Kjærsgaard er personlige venner vides ikke.

Se Jim Lyngvilds opsang til andre bøsser her

Copenhagen Prides modsvar